Foto: DELFI

Lai gan Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubam Rīgas "Dinamo" esot finansiāli sarežģījumi un kavējas algu izmaksa, neviens no Latvijas komandas sportistiem nav vērsies pie KHL Spēlētāju arodbiedrības.

KHL Spēlētāju arodbiedrības priekšsēdētājs Andrejs Kovaļenko pirmdien paziņoja, ka vairāki Astanas "Baris" hokejisti sūdzējušies par algas kavējumiem, kā arī interesējušies, kā rīkoties šādā situācijā. Kazahstānas klubā šosezon spēlē arī latviešu aizsargs Oskars Bārtulis.

"Cik noprotams, "Baris" pērn bija lielas finansiālas problēmas, tāpēc nebija iespējams norēķināties pilnībā ar visiem spēlētājiem. Klubs rakstīja garantijas vēstules gan līgai, gan arodbiedrībai. Diemžēl, par viņu problēmām uzzināju tikai jūlijā, kad viesojos Kazahstānā. Kaut kā algu jautājums tad atrisinājās," skaidro Kovaļenko. "Bet tagad atkal hokejistiem esot problēmas. Viņi jau nospēlējuši augustu un septembri, bet nevienam alga nav izmaksāta. Vēl vairāk, izrādās, ka par pagājušo sezonu ar visiem vēl nav norēķinājušies, palikušas neizmaksātas piemaksas."

Kovaļenko atklāja, ka vairāki spēlētāji jau interesējušies, kā var lauzt līgumus un atstāt klubu šajā situācijā. KHL Spēlētāju arodbiedrība palīdzējusi šiem hokejistiem un sniegusi konsultāciju, kā rīkoties. "Līgā visiem ir vienādi noteikumi: kluba vainas dēļ drīkst lauzt līgumu, ja alga nav izmaksāta vairāk nekā divus mēnešus."

Kā zināms, līdzīga situācija ir Rīgas "Dinamo", kurā spēlētāji neesot saņēmuši atalgojumu. Tomēr Latvijas kluba spēlētāji pie KHL Spēlētāju arodbiedrības nav vērsušies. "Tāda situācija ir "Baris" komandā, bet pārējos klubos, šķiet, situācija ir normāla. Katrā gadījumā, neviens pie mums nav vērsies," apgalvoja Kovaļenko.

"Mēs sākam darboties tad, kad kāds pie mums vēršas. "Baris" hokejisti skaidri teica par savām problēmām, Rīgas "Dinamo" spēlētāji nav vērsušies. Mēs vēl varam izzināt par problēmām, pētot regulārās iemaksas par spēlētājiem. Taču tās mēdz kavēties par mēnesi, diviem. Tomēr arī tad reaģējam, sazināmies ar klubu, vai ir parādi. Citi klubi nav vērsušies un klubu vadības apgalvo, ka viss ir kārtībā," piebilda Kovaļenko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!