Foto: AFP/Scanpix/LETA
Ņemot vērā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 izplatību, Kontinentālā hokeja līga (KHL) trešdien, 25. martā, nolēma atcelt atlikušo sezonu.

KHL pagājušajā nedēļā uz laiku apturēja KHL "play off" jeb Gagarina kausa izcīņu, bet tagad lemts pilnībā atcelt atlikušo sezonu.

Pēc Covid-19 pandēmijas sākuma dalību no Gagarina kausa atsauca Helsinku "Jokerit", kam vēlāk pievienojās Nursultanas "Baris". KHL pieļāva, ka Gagarina kausu pēc Covid-19 pandēmijas izspēlēs atlikušās sešas komandas, tomēr šī ideja neguva atbalstu un sacensības atceltas pilnībā.

KHL norāda, ka lēmums pieņemts pēc konsultācijām ar visām ieinteresētajām pusēm. Līga uzsver, ka Gagarina kausu turpinājumam bijuši vairāki varianti – izspēlēt līdz 30. aprīlim vai arī līdz jūnijam un jūlijam. Tomēr spēlēšana vasarā varētu negatīvi ietekmēt komandu gatavošanos nākamajais sezonai, uzsver KHL.

"Pieņemt lēmumu nebija viegli. Esmu pārliecināts, ka līdzjutēji kopā ar mums cerēja ieraudzīt turpinājumu cīņai par Gagarina kausu. Tomēr šajā brīdī svarīgāka ir sportistu un viņu tuvinieku, kluba darbinieku, sporta objektu darbinieku un līdzjutēju veselība. Uzskatām, ka neviens nav tiesīgs uzņemties atbildību par citu veselību un dzīvību," saka KHL prezidents Aleksejs Morozovs. "Lēmumu nedrīkstēja atlikt, jo visiem dalībniekiem ir jābūt skaidrībai, lai domātu par nākotnes plāniem. Līgai bija jāpieņem lēmums un visiem jāpaziņo par "spēles noteikumiem". Uzskatu, ka mums ir jāizdara viss, lai pašreizējā situācija neatstātu iespaidu uz nākamo sezonu – lai tā sāktos komandām un līdzjutējiem ierastā laikā, bet kalendārs būtu ritmisks un sabalansēts."

KHL norāda, ka lēmums pieņemts pēc konsultācijām ar visām ieinteresētajām pusēm. Līga uzsver, ka Gagarina kausu turpinājumam bijuši vairāki varianti – izspēlēt līdz 30. aprīlim vai arī līdz jūnijam un jūlijam.

KHL padomes tuvākajā sēdē tiks pieņemts lēmums par vietu izkārtojumu 2019./2020. gada sezonā. Tāpat KHL padomei būs jālemj par nākamās sezonas dalībnieku sastāvu, pēc kā tiks izstrādāts jaunais spēļu kalendārs.

Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" šajā sezonā bija otra vājākā visā līgā, nekvalificējoties Gagarina kausa izcīņai. Rīgas "Dinamo" plāno spēlēt KHL nākamajā sezonā, kad KHL Zvaigžņu spēle ieplānota Rīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!