Foto: Itar-Tass/Scanpix
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kārtējā regulārā čempionāta spēlē pirmdien divu Austrumu konferences līdervienību duelī Latvijas izlases uzbrucēja Laura Dārziņa pārstāvētā Kazaņas "Ak Bars" komanda izbraukumā pieveica Magņitogorskas "Metallurg" hokejistus.

Pirms šī mača abas komandas atradās Austrumu konferences otrajā un trešajā pozīcijā un tās šķīra tikai viens punkts. Panākumu, uzvaras vārtus gūstot septiņas minūtes un 47 sekundes pirms pamatlaika beigām, ar rezultātu 2:1 (0:0, 1:1, 1:0) izcīnīja viesi no Kazaņas.

Dārziņš pēc viena mača izlaišanas atkal bija iekļauts "Ak Bars" vienības pieteikumā un darbojās tās trešajā uzbrucēju virknējumā. Uz ledus uzbrucējs pabija 11 minūtes un 47 sekundes, kuru laikā izdarīja vienu nesekmīgu metienu pa Georgija Gelašvili sargātajiem vārtiem.

Maču gan Magņitogorskas, gan Kazaņas hokejisti sāka ļoti piesardzīgi, un pirmajā trešdaļā vārtus neviena no komandām neguva. Arī otrais mača nogrieznis beidzās ar neizšķirtu rezultātu 1:1, bet nedaudz vairāk kā septiņas minūtes pirms trešās trešdaļas beigām uzvaras vārtus viesiem guva Aleksejs Tereščenko.

Šajā gadā aizvadītajās piecās spēlēs "Ak Bars" klubs piedzīvojis tikai vienu zaudējumu, bet Magņitogorskas vienībai šī bija jau ceturtā neveiksme šī gada septiņās cīņās.

Citā mačā uzvaru izcīnīja Latvijas aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Novosibirskas "Sibirj" vienība, kas ar 3:1 (0:0, 1:1, 2:0) izbraukumā pieveica uzbrucēja Aināra Podziņa pārstāvēto Čehovas "Vitjaz" komandu.

Kulda šoreiz nospēlēja 17 minūtes un 45 sekundes, kuru laikā izdarīja vienu metienu pa vārtiem.

Savukārt Podziņš šai cīņai nebija pieteikts.

Uzvarētājiem divus vārtus guva Aleksandrs Ņikuļins, kurš izlīdzinājumu 1:1 otrās trešdaļas pašās beigās panāca brīdī, kad "Sibirj" vienība atradās mazākumā.

KHL Austrumu konferences kopvērtējumā tagad "Ak Bars" hokejisti ar 44 spēlēs izcīnītu 91 punktu ir otrie, bet "Metallurg" ar 89 punktiem 46 mačos atrodas pozīciju zemāk. Savukārt līderpozīcijā ar 96 punktiem 46 cīņās ir Latvijas aizsarga Georgija Pujaca pārstāvētā Omskas "Avangard" vienība.

"Sibirj" ar 72 punktiem 44 spēlēs pašlaik ieņem piekto pozīciju Austrumu konferencē, bet "Vitjaz" ar 46 punktiem ieņem 12.vietu Rietumu konferencē, par punktu apsteidzot Latvijas vienību Rīgas "Dinamo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!