Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Ceturtdien no tālākās cīņas par Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) Gagarina kausu izstājās divkārtējie tā ieguvēji, Kazaņas "Ak Bars", kas Austrumu konferences pusfināla sērijā ar 1-4 piekāpās Ufas "Salavat Julajev" komandai.

Izšķirošo, ceturto uzvaru "Salavat Julajev" svinēja izbraukumā, Kazaņā, pārspējot savus pretiniekus ar minimālu pārsvaru – 1:0 (0:0, 1:0, 0:0).

Vienīgos vārtus šai mačā guva KHL rezultatīvākais spēlētājs Aleksandrs Radulovs otrās trešdaļas ceturtajā minūtē.

22 sekundes pirms spēles beigām "Ak Bars" nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, taču Ēriks Ersbergs "Salavat Julajev" vārtos tā arī palika nepārspēts.

Vienīgo uzvaru šai sērijā "Ak Bars" izcīnīja abu komandu ceturtajā tikšanās reizē, kad "Salavat Julajev" bija atlicis izcīnīt vēl tikai vienu uzvaru, lai iekļūtu konferences finālā.

Otrajā Austrumu konferences pusfināla pārī Omskas "Avangard" ceturtdien ar 4:3 pagarinājumā pārspēja Magņitogorskas "Metallurg" un izvirzījās vadībā sērijā ar 3-2.

Jau ziņojām, ka Rietumu konferences finālā trešdien iekļuva Jaroslavļas "Lokomotiv", kas pusfināla sērijā ar 4-1 pieveica Rīgas "Dinamo". Par otru vietu finālā cīnās Sanktpēterburgas SKA un Mitišču "Atlant", šai sērijā vadībā ar 3-2 ir SKA komanda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!