Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Disciplinārā komiteja vērsies pie KHL vadības ar lūgumu izvērtēt Čehovas "Vitjazj" komandas lietderību un atrašanos šajā līgā, informē KHL.

KHL Disciplinārā komiteja svētdien izskatīja sestdien notikušo incidentu mačā starp "Vitjazj" un Čeļabinskas "Traktor". Atgādinām, ka "Traktor" mačā uzvarēja ar 5:1, četrus vārtus gūstot pēdējā trešdaļā. "Vitjazj" nespēja samierināties ar zaudējumu un pēdējā minūtē sarīkoja kautiņu, bet daži "Vitjazj" hokejisti burtiski "medīja" pretiniekus pa visu laukumu.

Saskaitot vairākus pārkāpumus un ņemot vērā iepriekšējos "nopelnus", KHL Disciplinārā komisija uz astoņām spēlēm diskvalificēja "Vitjazj" kausli Džeremiju Jablonski. Tāpat Disciplinārā komisija vērsīsies pie KHL vadības ar ierosinājumu diskvalificēt Jablonski līdz sezonas beigām.

Skarbu sodu saņēmis arī cits Čehovas kauslis Kips Brenans, kuram piespriesta 12 spēļu diskvalifikācija, bet par viņa iespējamo sodīšanu līdz sezonas beigām netiks lemts.

Tikmēr piecu spēļu diskvalifikācija, balstoties uz KHL reglamentu, piespriesta "Traktor" aizsargam Aleksejam Vasiļčenko, kurš izleca no rezervistu soliņa "Vitjazj" rupjību laikā un devās aizstāvēt komandas biedrus.

"Disciplinārā komiteja lūdz KHL direktoru padomi izskatīt jautājumu par "Vitjazj" galvenā trenera Andreja Nazarova bezdarbību un necenšanos daudzās epizodēs novērst savas komandas hokejistu nesportisko uzvedību," teica KHL Disciplinārās komitejas priekšsēdētājs Genādijs Veļičkins. "Tāpat komiteja vēršas pie līgas direktoru padomes un KHL klubu īpašnieku padomes ar lūgumu izskatīt jautājumu par "Vitjazj" komandas lietderīgu atrašanos KHL čempionāta dalībnieku pulkā."

2010.gada 9.janvārī tika pārtraukts "Avangard" un "Vitjazj" komandu duelis jau spēles ceturtajā minūtē, kad izcēlās masveida kautiņš. Komandas attiecību skaidrošanu turpināja arī 2010.gada 9.decembrī, kad pirmais kautiņš izcēlās jau sestajā sekundē. Šī spēle gan tika pabeigta, taču KHL piesprieda bargus sodus iesaistītajiem spēlētājiem.

Arī šajā sezonā "Vitjazj" turpināja savu stilu un jau vairākkārt Čehovas hokejisti saņēmuši diskvalifikācijas par izraisītajiem kautiņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!