Foto: F64

Aizvadot 2013.gadu, Kontinentālās hokeja līgas statitiķi ir apkopojuši dažādus rādītājus par visām šā gada spēlēm, hokejistiem un tiesnešiem, un izcēlušies ir arī daži Latvijas un Rīgas "Dinamo" pārstāvji.

Šogad komandas ir aizvadījušas kopumā 808 spēles, kurās uz ledus devās 1043 hokejisti. Viņu sniegumu tribīnēs vērojuši 4 994 883 skatītāji, vidēji 6181 līdzjutējs ik mačā. Vārtus guvuši 697 spēlētāji, un rekordists ir Brendons Bočenskis (Astanas "Baris"), kurš guvis 31 vārtus.

KHL rekordu aizvadīto spēļu ziņā 2013.gadā ir sasniedzis "Donbass" uzbrucējs Maksims Jakuceņa, kurš laukumā šogad devies 79 mačos. No vārtsargiem visvairāk spēļu aizvadījis Maikls Gārnets (Čeļabinskas "Traktor") - 70, kas arī ir jauns KHL rekords.

Gada statistikā "atzīmējies" arī Latvijas izlases uzbrucējs Mārtiņš Karsums, kurš līdz ar Patriku Torensenu, Danisu Zaripovu un Janu Bulisu katrs ir guvuši pa 12 vārtiem vairākumā. Turklāt Karsums vārtus guvis 40% spēļu, kurās piedalījies, kas ir šāgada labākais rādītājs.

Savukārt Rīgas "Dinamo" vārtsargs Mikaels Telkvists atvairījis visvairāk pēcspēles metienu - 33.

Latvijas hokeja tiesnesis Eduards Odiņš šogad ir bijis visnodarbinātākais galvenais soģis - viņš tiesājis 70 spēles, tāpat kā Vjačeslavs Bulanovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!