Foto: Publicitātes attēls

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) galvenās trofejas – Gagarina kausa – kopija un ekskluzīva ripa nonāks kosmosā, informē līga.

Sadarbībā ar valsts kosmosa korporāciju "Roskosmos" KHL ir radusies iespēja pirmo reizi Zemes orbītā nosūtīt čempionāta oficiālo simboliku. Šā gada 17. decembrī ar kosmosa kuģi "Sojuz MS-07" orbītā tiks nosūtīta precīza Gagarina kausa kopija un īpaša ripa. Pēc 72 dienām šie priekšmeti kopā ar kosmonautu Aleksandru Misurkinu atgriezīsies uz Zemes. Ar kosmosā pabijušās ripas iemetieni tiks atklāta šīs sezonas Gagarina kausa izcīņas finālsērija.

"Priecājos uzņemties šo neparasto un cienījamo misiju – nogādāt starptautiskajā kosmosa stacijā ripu un Gagarina kausa kopiju," saka ekspedīcijas ekipāžas komandieris Antons Špakļerovs. "Šis būs mans trešais lidojums un es pirmoreiz vedīšu kosmosā tik neparastu kravu. Man un visai mūsu ekipāžai, kas ja atrodas orbītā, būs pagodinājums kļūt par KHL hokeja sūtņiem kosmosā."

Atzīmējot 10. jubilejas sezonu, KHL Baikonūras pilsētā un tuvumā esošajā kosmodromā aizvadīs dažādus pasākumus, un Baikonūras kosmodroma muzejā tiks izrādīts Gagarina kausa oriģināls.

"KHL simbolika pirmo reizi būs nonākusi kosmosā, un Gagarina kausa kopija un ripa kļūs par unikāliem artefaktiem," uzsver līgas prezidents Dmitrijs Černišenko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!