Foto: Itar-Tass/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vadība esot informējusi klubus par to, ka mildronāts jeb meldonijs tiks iekļauts Starptautiskās Antidopinga aģentūras (WADA") aizliegto vielu sarakstā, vēsta KHL.

Jau vēstīts, ka sporta pasauli pārsteidza krievu tenisistes Marijas Šarapovas paziņojums, ka viņas "Australian Open" analīzēs atrasts meldonijs, kas kopš 2016.gada 1. janvāra ir aizliegto vielu sarakstā. Kopš gada sākuma šīs vielas lietošanā pieķerti vairāk nekā simts sportistu.

KHL ziņo, ka tā jau 2015.gadā informēja visus klubus par to, ka farmācijas uzņēmuma "Grindex" ražotajā medikamentā "Mildronāts" atrodamā viela meldonijs tiks iekļauts WADA aizliegto vielu sarakstā. Līgas vadība turpinās sistemātisku darbu, veicot dopinga pārbaudes iepriekš plānotajā apjomā.

Jau ziņots, ka "Mildronāta" izstrādātājs, Latvijas Organiskās sintēzes institūta vadītājs Ivars Kalviņš ir neizpratnē par meldonija aizliegšanu sportistiem. Viņš iepriekš norādījis, ka sportistiem jāļauj rūpēties par savu veselību. Kalviņš plāno rakstīt vēstuli WADA, tajā skaidrojot vielas ietekmi uz cilvēka organismu un to, ka tai nav dopinga vielām raksturīgās iedarbības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!