Foto: Reuters/Scanpix
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubi un spēlētāji ir atsaukušies līgas vadības aicinājumam saglabāt Jaroslavļas "Lokomotiv" hokeja komandu pēc traģiskās aviokatastrofas, kurā bojā gāja visi kluba spēlētāji, vēsta krievu mediji.

KHL klubi, kuros spēlē Jaroslavļas hokeja skolas audzēkņi, ir izteikuši gatavību atteikties no šiem hokejistiem, ja tiks atjaunota "Lokomotiv" komanda.

"Jau tagad bez izņēmuma visi KHL klubi ir piezvanījuši uz līgu un izteikušies, ka darīs visu, lai "Lokomotiv" turpinātu spēlēt, tam viņi ir gatavi atdot savus labākos hokejistus," intervijā radiostacijai "Eho Moskvi" izteicies KHL prezidents Aleksandrs Medvedjevs. "Tā ir pašu klubu iniciatīva, neviens to no nav ietekmējis."

"Divus trīs pamatsastāva spēlētājus noteikti atdosim," saka Omskas "Avangard" ģenerālmenedžeris Anatolijs Bardins. ""Lokomotiv" ir lieliska [hokeja] skola, un es uzskatu, ka klubam, godinot bojā gājušo piemiņu, pēc kāda laika noteikti vajadzētu atsākt spēlēt."

Bardinam piekrīt arī CSKA ģenerālmenedžeris Sergejs Ņemčinovs. "Domāju, tuvakajā laikā tiks pieņemts lēmums par "Lokomotiv" nākotni," viņš saka. "Uzskatu, ka šo komandu vajag saglabāt. Arī hokeju Jaroslavļā. Tā ir viena no labākajām komandām visā KHL."

Kā ziņots, trešdien aviokatastrofā Jaroslavļas apgabalā bojā gāja visa Jaroslavļas "Lokomotiv" hokeja komanda, kas devās uz Minsku, uz savu KHL sezonas atklāšanas spēli. Lidmašīnā atradās arī Latvijas hokeja izlases kapteinis Kārlis Skrastiņš, kurš šosezon pievienojās Jaroslavļas klubam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!