Foto: RIA Novosti/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Maskavas "Dinamo", kuru pārstāv latviešu uzbrucējs Mārtiņš Karsums, bet trenē Latvijas speciālists Harijs Vītoliņš, nomaksājusi spēlētājiem iekrāto algu parādu, paziņojis kluba ģenerāldirektors Andrejs Safronovs.

"Varu jums pateikt, ka viss ir nomaksāts. Apsveikt gan mūs par to nevajag. Bija problēma, kuru mēs atrisinājām, pateicoties mūsu sadarbības partneriem un kluba vadībai, kā arī Krievijas Hokeja federācijas (FHR) valdei. Uzdāvinājām komandai Ziemassvētku dāvanu, ko viņi jau sen bija pelnījuši ar savu spēli," portālā "Championat.com" citēts Safronovs.

Tiesa, vēl tikai vakar izdevuma "Sport Express" ārzemju korespondents hokeja apskatnieks Slava Malamuds savā sociālās vietnes "Twitter" profilā rakstīja, ka Maskavas klubs saviem spēlētājiem algas nav izmaksājis jau kopš augusta.

Kā zināms, sezonas sākumā Vītoliņam asistēja vēl viens Latvijas speciālists Viktors Ignatjevs, kā arī komandu pārstāvēja vēl viens latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš. Tiesa, septembra beigās Daugaviņš tika ievietots atteikumu draftā, bet nedēļu vēlāk no amata tika atbrīvots Igantjevs.

Jau vēstīts, ka pagājušajā nedēļā vēl viena KHL komanda "Soči" paziņoja, ka izmaksājusi algu parādu treneriem un spēlētājiem. Pirms tam "Soči" spēlētājs Romāns Ļudučins krievu medijiem atklāja, ka hokejisti nesaņemto algu dēļ gatavojas pret vienību vērsties prokuratūrā.

Jau novembra otrajā pusē izdevums "Sport-Ekspress", neatsaucoties uz konkrētu informācijas avotu, ziņoja, ka pēdējo algas izmaksu Soču kluba spēlētāji saņēmuši aptuveni pirms pusotra mēneša, kad viņiem samaksāts par jūliju un augustu.

Nesen "Soči" kluba rēķini tika pārnesti uz bankas kartotēku, kas neļauj ar tiem izmaksāt algas spēlētājiem un treneriem. Visi līdzekļi, kas nonāk kluba rīcībā, tiek novirzīti līgas pensiju fondā, pret ko vienībai bija lielas parādsaistības.

Tikmēr Krasnojarskas apgabala gubernators Benjamins Kondratjevs paziņojis, ka pašvaldībai nav nepieciešamā 1,4 miljardu rubļu (18,2 miljonu eiro) gadā kluba uzturēšanai, tomēr sponsoru piesaistes jautājums jau ticis atrisināts.

KHL Rietumu konferences un visas līgas līdere ir Maskavas CSKA, kas 40 spēlēs guvusi 87 punktus. Piektā ar 69 punktiem 41 duelī ir "Soči", bet Maskavas "Dinamo" tikpat spēlēs ir par trim punktiem mazāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!