Foto: RIA Novosti/Scanpix

Par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Maskavas CSKA galveno treneri piektdien uz trim gadiem apstiprināts amerikāņu speciālists Džons Torčeti, vēsta kluba oficiālā mājaslapa.

Par 49 gadus vecā Torčeti palīgu kļuvis CSKA līdzšinējais galvenais treneris Vjačeslavs Bucajevs, kurš trenera pienākumus uzņēmās šā gada februārī, kad vienību pēc kluba vadības lēmuma atstāja Valērijs Bragins.

Līdz ar Torčeti atnākšanu CSKA vienība divu gadu laikā treneri nomainījusi jau trīs reizes, jo vēl 2011./2012.gada KHL sezonā komandu trenēja Latvijā labi pazīstamais slovāku speciālists Jūliuss Šuplers, tomēr neilgi pirms regulārā čempionāta noslēguma viņš tika atlaists no amata.

Torčeti savas karjeras laikā strādājis vairākās Nacionālās hokeja līgas komandās kā galvenā trenera asistents un 2010.gadā kopā ar Čikāgas "Blackhawks" izcīnījis Stenlija kausu. Viņa pēdējā darbavieta divus gadus bijusi Amerikas hokeja līgas klubs Hjūstonas "Aeros".

CSKA komanda aizvadītajā sezonā sasniedza Gagarina kausa izcīņas Rietumu konferences pusfinālu, kurā sērijā līdz četrām uzvarām ar rezultātu 1-4 piekāpās Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētajai Maskavas "Dinamo" komandai, kas šogad otro reize pēc kārtas kļuva par čempioniem.

Kā zināms, aizvadītajā sezonā CSKA komandā spēlēja latviešu uzbrucēju Jānis Sprukts, taču jūlija sākumā līgums ar viņu tika lauzts. Vienības oficiālajā mājaslapā tika vēstīts, ka tas noticis pēc abpusējas vienošanās.

KHL regulārajā čempionātā Sprukts piedalījās 50 spēlēs, kurās izcēlās vien ar astoņiem rezultativitātes punktiem - pieciem vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm. Vidēji mačā Sprukts laukumā pavadīja 11 minūtes un desmit sekundes.

Savukārt deviņos Gagarina kausa mačos latvieša rēķinā bija viena rezultatīva piespēle.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!