Foto: F64
Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) nākamajā sezonā spēlēs divi jauni klubi - Kijevas "Budiveļņik" un Hantimansijskas "Jugra".

Šo informāciju televīzijas kanālam "Rossija 24" sestdien apstiprināja KHL prezidents Aleksandrs Medvedevs.

"Mums būs divi jauni klubi un tas ir patīkams notikums," izteicās Medvedevs. "Viena komanda būs no Ukrainas - "Budiveļņik". Tas ir patīkami, jo Ukrainai ir laba hokeja vēsture, jo Kijevas "Sokol" kādreiz kļuva par PSRS čempionāta laureātiem."

"Savukārt "Jugra" uzvarēja Krievijas otrajā spēcīgākajā - augstākajā - līgā, un tā ir izturējusi visu nepieciešamo kritēriju pārbaudi, tāpēc tiks uzņemta KHL ģimenē," piebilda Medvedevs.

Kā ziņots, vēlmi iesaistīties KHL čempionātā bija izteikušas arī Tjumeņas "Gazovik", Maskavas "Kriļja Sovetov", Čehijas otrās līgas klubs Hradeckrāloves "Lev" un jaunveidojamā Lietuvas komanda Viļņas "Vētra".

Tomēr neviena no šīm vienībām nākamajā sezonā KHL vēl nespēlēs.

Jau ziņots, ka pirmajā KHL čempionātā startēja arī Voskresenskas "Himik" komanda, ko otrajā sezonā nomainīja Jekaterinburgas "Avtomobilist" komanda. Līdz ar to abas pirmās sezonas KHL startējušas pa 24 komandām.

Nākamajā sezonā KHL nepiedalīsies finansiālu problēmu nomocītā Toljati "Lada" komanda, kā arī Maskavas "Dinamo". Līdz ar to šo komandu vietā līgā iesaistīsies "Budiveļņik" un "Jugra".

Jau vēstīts, ka Maskavas "Dinamo" apvienojās ar Balašihas MVD, izveidojot Apvienoto hokeja klubu Maskavas "Dinamo", kas tad arī turpinās spēlēt KHL.

Šīs komandas vadība cer, ka to turpinās trenēt līdzšinējais MVD vienības galvenais treneris Oļegs Znaroks.

Šosezon Znaroks un viņa palīgs Harijs Vītoliņš, kuri kopā strādā arī Latvijas izlasē, sagādāja lielāko pārsteigumu līgā, kopā ar pirms sezonas nenovērto MVD vienību iekļūstot Gagarina kausa finālsērijā, kurā tikai ar rezultātu 3-4 piekāpās Kazaņas "Ak Bars" vienībai.

Kā ziņots, Maskavas "Dinamo" KHL regulārajā čempionātā ieņēma trešo vietu Rietumu konferencē, bet Gagarina kausa pirmajā kārtā ar 1-3 piekāpās Maskavas "Spartak" vienībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!