Foto: F64
Kontinentālā hokeja līga (KHL) lēmusi uz nedēļu apturēt regulāro čempionātu, jo, pasliktinoties epidemioloģiskai situācijai, nav iespējams pilnvērtīgi aizvadīt sacensības.

Par līgas iespējamo apturēšanu pirms tam jau ziņoja vairāki Krievijas mediji. "Situācija līgā strauji mainās, pozitīvo testu skaits pieaug. Līga var apturēt regulāro čempionātu līdz olimpiskajām spēlēm. Iespējama arī regulārā čempionāta pabeigšana pirms laika, bet punkti tiks aprēķināti pēc īpašas formulas. Skaidrs, ka ar to daudzi nav apmierināti," vēsta "RIA Novosti" sporta žurnālisti.

Citi Krievijas mediji norāda, ka klubiem esot piedāvāti vairāki varianti – samazināt regulārā čempionāta spēļu skaitu, izspēlēt tā saucamo "play in" vairākām komandām vai arī saīsināt Gagarina kausa pirmās kārtas izspēli. Tomēr klubi nav piekrituši nevienam variantam, līdz ar to regulārā čempionāta turpinājums bija apdraudēts.

Ņemot vērā situāciju, KHL 12. janvāra pēcpusdienā paziņoja par regulārā čempionāta apturēšanu uz nedēļu. Tuvākajās trijās dienās, ieskaitot 12. janvāri, līgā vēl notiks piecas vai sešas spēles (par vienu spēli nav skaidrības), bet pēc tam līga ieturēs pauzi līz 22. janvārim.

"Vēlos atgādināt: mūsu galvenais mērķis pandēmijas laikā ir spēlētāju un līdzjutēju veselība. Nekas nav mainījies. Saslimstības straujā izplatība un epidemioloģiskās situācijas prognoze liecina, ka tuvāko trīs dienu laikā var strauji pieugt saslimstība. Tāpēc pieņemts lēmums par ieplānoto spēļu pārcelšanu," skaidro KHL prezidents Aleksejs Morozovs.

Šobrīd karantīnā pēc masveida saslimšanām ar Covid-19 atrodas sešas no 24 komandām jeb ceturtā daļa. Tās ir Rīgas "Dinamo", Ufas "Salavat Julajev", Maskavas CSKA, Ņižņijnovgorodas "Torpedo", Magņitogorskas "Metallurg" un Maskavas "Spartak", bet Jekaterinburgas "Avtomobiļist" tikai trešdien pēc negatīviem Covid-19 testiem drīkstēja pārtraukt karantīnu. Iespējams, tuvākajās dienās šo pulku papildinās arī Minskas "Dinamo", kur atklāti saslimšanas gadījumi.

Līdz šodienai KHL fiksēts 171 Covid-19 saslimšanas gadījums, no kura 124 ir hokejistiem.

KHL pieļauj, ka vairākas spēles izdosies aizvadīt olimpisko spēļu laikā, ja tam piekritīs abas komandas un to ļaus epidemioloģiskā situācija.

Šobrīd KHL plāno, ka pēdējās spēles pirms Pekinas ziemas olimpiskajām spēlēm notiks 23. janvārī, bet pēc tam čempionāts atsāksies tikai 22. februārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!