Foto: F64

Kontinentālā hokeja līga (KHL) negrasās samazināt čempionāta dalībnieku skaitu, taču pieprasa no klubiem finanšu stabilitāti un garantijas, aģentūrai TASS atzinis KHL viceprezidents Dmitrijs Kurbatovs.

"Mēs nesamazināsim KHL dalībnieku skaitu, tikai rūpīgāk tos izvērtēsim, lai sezonas gaitā nevienam klubam nebūtu problēmu ar finansēm," skaidro Kurbatovs.

Līdz KHL Visu zvaigžņu spēlei bija četri klubi, kuri laikā nemaksāja algas saviem spēlētājiem, taču situācija nav kritiska, aģentūrai "R-Sport" stāstījis Kurbatovs.

Ar finanšu problēmām saskārušās Hantimansijskas "Jugra", Bratislavas "Slovan", Mitišču "Atlant", Vladivostokas "Admiral", Habarovskas "Amur" un citas vienības.

Kā ziņots, Slovākijas komanda "Slovan" nākamajā sezonā nespēlēs KHL, atsaucoties uz vairākiem savstarpēji nesaistītiem informācijas avotiem, vēstīja aģentūra TASS, par iemeslu minot finansēšanas pārtraukšanu no Krievijas sponsoriem.

Arī Horvātijas klubā Zagrebas "Medveščak" ir līdzīga situācija, apgalvo vietējie mediji, ko gan pats klubs noliedz. Vienīgā iespēja komandām palikt KHL ir atrast iespēju patstāvīgai kluba finansēšanai.

Septītajā KHL sezonā sacenšas 28 komandas no septiņām valstīm, vienību pulkam salīdzinājumā ar pagājušo sezonu paliekot nemainīgam, bet pārstāvēto valstu skaitam sarūkot par vienu. Pagājušajā sezonā Prāgas "Lev" no Čehijas kļuva par pirmo no ārzemju vienībām, kas iekļuvusi KHL finālā, taču jaunajai sezonai tā nespēja nodrošināt pietiekamu finansējumu, tāpēc sacensībās nestartē. Identisku lēmumu pieņēma arī Maskavas "Spartak", bet Ukrainas kluba Doņeckas "Donbass" dalība turnīrā kļuva neiespējama valstī valdošās politiskās situācijas dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!