Foto: AFP/Scanpix
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) prezidents Dmitrijs Černišenko apstiprinājis, ka Baltkrievijas hokejisti finansiāli tiesisku apsvērumu dēļ šajā līgā netiks uzskatīti par leģionāriem, vēsta izdevums "Sport Ekspress".

"Deviņos Krievijas klubos spēlē 19 baltkrievu hokejisti, kuru kopējā līguma summa ir ap 800 miljoniem rubļu (10,9 miljoni eiro)," izdevumam saka Černišenko. "KHL čempionāts risinās pēc esošā nolikumam, atbilstoši kuram uz baltkrievu hokejistiem leģionāru limits neattiecas. Tas nav politisks, bet tīri finansiāli tiesisks."

Kā ziņojām, Krievijas Sporta ministrija izdevusi pavēli, kas paredz leģionāra statusu arī Baltkrievijas, Kazahstānas, Kirgizstānas un Armēnijas hokejistiem. Savukārt KHL iepriekš lēma, ka šo valstu hokejistiem tas nav piemērojams atbilstoši Eirāzijas Ekonomiskās savienības līgumam, kam ir prioritāte pār Krievijas likumiem.

Savukārt Krievijas Tieslietu ministrija norādījusi, ka strīds par leģionāriem neietilpst tās kompetencē un par to ir jālemj Eirāzijas Ekonomiskās savienības tiesai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!