Foto: RIA Novosti/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vadība pirmdien nolēmusi izveidot fārmlīgu, kas startēs jau nākamajā sezonā.

Šādu lēmumu pirmdien pieņēmusi KHL Direktoru padome, sacensības nosaucot par premjerlīgu. Lai gan oficiāli vēl nav izskanējis, cik un kādas komandas varētu piedalīties šajā turnīrā, sagaidāms, ka tās varētu būt vismaz 12.

Šobrīd vairumam KHL Krievijas komandu savi fārmklubi ir Krievijas Augstākajā līgā (VHL).

Kā norādījis KHL prezidents Dmitrijs Černišenko, šī līga kļūs par platformu gados jauno hokejistu attīstībā un sagatavošanā lielajām komandām. Sagaidāms, ka jaunizveidotā līga dos iespēju spēlēt tiem hokejistiem, kuri būs pārauguši junioru vecumu, dodot viņiem iespēju integrēties pieaugušo hokejā un slēgt līgumus pēc sporta skolu absolvēšanas.

Tikmēr Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" padomes priekšsēdētājs Juris Savickis, kurs ir viens no Direktoru padomes locekļiem, izteicās, ka šī būs lieliska iespēja tiem hokejistiem, kuri sevi būs pierādījuši otrajā komandā.

"Šie hokejisti saņems izdevību spēlēt pirmajā komandā. Šai līgai vajadzētu uzlabot Krievijas hokeja sistēmu, kā arī no tā iegūs citas valstis, kas ir pārstāvētas KHL," norādīja Savickis.

Kā zināms, Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" fārmklubs ir viena no valsts virslīgas vadošajām vienībām "Liepāja". Tai ir arī sava komanda Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!