Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Kontinentālā hokeja līga (KHL) jau nākamajā vasarā cer sasniegt 32 dalībnieku robežu un pēc tam noslēgsies paplašināšanās pirmais posms, sarunā ar aģentūru "R-Sport" izteicies līgas prezidents Aleksandrs Medvedevs.

"Tas ir pirmais posms. Pēc tam nepieciešams izveidot Eiropas līmeņa sacensības, kur komandas sacentīsies starp līgām un aizvadīs arī izslēgšanas spēles," Medvedevs lika manīt par konkurenci jaunizveidotajam Čempionu līgas turnīram.

Kā zināms, nesen aizvadītajā sezonā KHL spēlēja 28 komandas no Krievijas, Latvijas, Kazahstānas, Slovākijas, Čehijas, Ukrainas, Baltkrievijas un Horvātijas.

KHL nākamās sezonas dalībnieku vidū uzņemtas Krievijas komanda Toljati "Lada" un jaundibinātais Soču klubs, kura nosaukums vēl nav apstiprināts, kā arī Somijas vienība Helsinku "Jokerit".

Tomēr tas nenozīmē, ka pieaugs līgas dalībnieku skaits, jo vairākas vienības varētu savu dalību līgā neturpināt. Tā iepriekš šonedēļ Medvedevs pavēstīja, ka vietu varētu zaudēt latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Ukrainas vienība Doņeckas "Donbass", finansiālu problēmu novājinātā Maskavas "Spartak" komanda pavēstījusi, ka no 1.jūnija atlaidīs visus kluba darbiniekus, izņemot hokejistus, bet Mitišču "Atlant" sacensībās turpinās startēt ar samazinātu budžetu.

Tagad Medvedevs atzīst, ka riska zonā ir "Spartak", "Atlant" un jaunais Soču klubs, kurā pagaidām vēl ir ļoti daudz neskaidrību un birokrātisku problēmu.

Tikmēr nākamajā sezonā KHL varētu pievienoties Norvēģijas komanda Oslo "Valerenga".

"Viņi ļoti grib spēlēt KHL, tomēr mums ir pieteikumi arī no lielākām hokeja valstīm. Mūsu prioritāte ir vadošie hokeja spēki Zviedrija, Šveice, Vācija," stāsta Medvedevs. "Diemžēl tur federācijas ne visai atbalsta klubu vēlmi iestāties KHL. Norvēģija arī nav pēdējā valsts, un ar cieņu attiecamies pret viņu pieteikumu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!