Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē šodien Liepājā uzņem līgas pastarīti Jekaterinburgas "Avtomobilist".

Spēle sāksies plkst.19.30, un to tiešraidē būs iespējams vērot kanālā "TV6".

Maču nav iespējams aizvadīt "Arēnā Rīga", jo tur sestdien notiks pasaules čempionāta posms motofrīstailā - Latvijas "Grand Prix".

Arī iepriekšējās trīs sezonās Rīgas "Dinamo" gadījumā, ja "Arēna Rīga" bija aizņemta, savas mājas spēles aizvadīja "Liepājas metalurga" ledus hallē Liepājā un rezultāti bijuši veiksmīgi - otrajā sezonā tika aizvadīti mači pret Čerepovecas "Severstaļ" (3:2) un Ņižņekamskas "Ņeftehimik" (6:3), bet trešajā un ceturtajā sezonā pa vienai spēlei attiecīgi ar Sanktpēterburgas SKA (1:2 pēcspēles metienos) un Magņitogorskas "Metallurg" (2:1, pēcspēles metienos).

Joprojām nav skaidrības, vai "Avtomobilist" komandai Liepājā varēs palīdzēt vairāki leģionāri - iepriekš divas sezonas Rīgā aizvadījušais vārtsargs Kriss Holts, kanādiešu aizsargs Braņislavs Mezejs, slovāku uzbrucējs Rastislavs Špirko -, kuriem šonedēļ radās nopietnas problēmas ar vīzām.

Tikmēr Rīgas "Dinamo" komandai šajā mačā nevarēs palīdzēt aizsargs Matjē Karls, kurš diskvalifikācijas dēļ izlaidīs pēdējo, otro, spēli.

Rīgas "Dinamo" komanda nav spējusi uzvarēt pamatlaikā nevienā no desmit oktobra spēlēm un ir zaudējusi piecos mačos pēc kārtas. Tikmēr "Avtomobilist" komanda nav spējusi uzvarēt pēdējās četrās spēlēs.

Iepriekšējā spēlē otrdien Rīgas "Dinamo" ar rezultātu 3:5 piekāpās Austrumu konferences līdervienībai Čeļabinskas "Traktor"

Pēc šī mača Rīgas "Dinamo" pirmdien uzsāks trīs izbraukuma spēļu sēriju, kurās sacentīsies ar Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenēto līgas čempionvienību Maskavas "Dinamo", spēcīgo Sanktpēterburgas SKA komandu un Baltkrievijas vienību Minskas "Dinamo". Savukārt pēc tiem mačiem sāksies novembra starptautiskais pārtraukums.

Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 17 punktiem 20 spēlēs pašlaik atrodas pēdējā, 14.vietā. Tā pat sešiem punktiem atpaliek no tuvākajām komandām, bet izslēgšanas spēļu zona ir septiņu punktu attālumā. Savukārt "Avtomobilist" ar 13 punktiem 19 cīņās ir ne tikai pēdējā vietā Austrumu konferencē, bet arī visā līgā. Jekaterinburgas klubs no "play-off" zonas jau atpaliek par 17 punktiem.

Kā ziņots, regulārajā čempionātā katra komanda ar katru tiksies divas reizes, bet ar vienu vienību - četras reizes. Rīgas "Dinamo" četras reizes sacentīsies ar Baltkrievijas klubu Minskas "Dinamo". Kopumā regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 52 mačiem - pa 26 spēlēm savā laukumā un izbraukumā.

Rīgas "Dinamo" komandai šosezon izvirzīti visaugstākie mērķi, proti, izcīnīt Gagarina kausu. Savukārt minimālais komandas uzdevums ir iekļūšana izslēgšanas spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!