Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienība Rīgas "Dinamo" nākamās sezonas spēles Covid-19 radītās pandēmijas dēļ neplāno aizvadīt ārpus Latvijas, otrdien televīzijas kanāla "MatchTV" raidījumā "Viss par hokeju" teica KHL prezidents Aleksejs Morozovs.

Krievijas mediji jau iepriekš vairākkārt ziņoja, ka "Dinamo" Covid-19 pandēmijas dēļ, iespējams, būs spiesta nākamsezon mājas spēles aizvadīt ārpus Latvijas. Šāds solis "dinamiešiem" dotu lielāku brīvību ceļošanas jautājumos, jo pēc pārlidojumiem nebūtu jāietur karantīna.

Otrdien raidījumā "Viss par hokeju" Morozovs gan atklāja, ka rīdzinieki kategoriski iestājas pret mājas spēļu aizvadīšanu ārpus Latvijas.

"Par 99% varu teikt, ka sezona sāksies 2. septembrī. Cerams, ka visi spēlētāji ievēros mūsu noteiktās Covid-19 prasības. Aizvien plānojam sezonā aizvadīt 60 spēles, taču vajadzības gadījumā būsim gatavi dažas no tām pārcelt," teica KHL prezidents.

"Pagaidām sacensības nevar notikt vien Kazahstānā, kur šīs valsts komanda jau sākusi savu treniņnometni. Čempionāta kalendāru esam izplānojuši tā, lai ārzemju klubi - Helsinku "Jokerit", Astanas "Baris" un Minskas "Dinamo" – pirmos mačus aizvadītu Krievijā. Esam runājuši arī ar Rīgas "Dinamo", taču viņi ideju par pārcelšanos pilnībā izslēdz."

"Latvijā ārkārtas situācija jau ir beigusies, tāpēc klubs strādā pie tā, lai visas mājas spēles notiktu uz viņu ledus."

KHL prezidents atklāja, ka vienai komandai šosezon būs cita mājvieta. Pekinas "Kuņluņ Red Star" pārcelsies uz Mitiščiem, kur arī aizvadīs mājas spēles.

Jau ziņots, ka par "Dinamo" galveno treneri iecelts Pēteris Skudra, bet viņam asistēs pieredzējušais Aleksandrs Ņiživijs un Raimonds Vilkoits, bet fiziskās sagatavotības trenera amatā darbu turpinās Raivis Miezāns.

Otrdien komanda savu sastāvu papildināja ar divkārtējo Gagarina kausa ieguvēju vārtsargu Staņislavu Gaļimovu un kanādiešu uzbrucēju Zeku Mičelu.

Dienu iepriekš vienībai pievienojās Austrijas hokejists Konstantins Komareks, kā arī Krievijas hokejisti Iļja Proskurjakovs, Pavels Černovs un Deniss Paršins.

Ar "leģionāru" iekļaušanos komandā "Dinamo" šobrīd ir līgumi ar 11 uzbrucējiem, trim aizsargiem un diviem vārtsargu, bet vēl 14 hokejisti kluba nometnē atrodas ar pārbaudes laika līgumiem.

Kopumā pārbaudes laika līgumi noslēgti ar diviem vārtsargiem, četriem aizsargiem un astoņiem uzbrucējiem.

"Dinamo" aizvadītajā sezonā ieņēma priekšpēdējo vietu Rietumu konferencē un visā līgā, sesto gadu pēc kārtas nekvalificējoties Gagarina kausa izcīņai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!