Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Uzvaru Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta trešdienas spēlēs izcīnīja Latvijas hokejistu Miķeļa Rēdliha un Georgija Pujaca pārstāvētās komandas, kamēr pieredzējušā latviešu aizsarga Sanda Ozoliņa pārstāvētā Mitišču "Atlant" vienība piedzīvoja ceturto zaudējumu pēc kārtas.

No minētajiem spēlētājiem laukumā gan devās tikai Ozoliņš.

Tā savainotā uzbrucēja Rēdliha pārstāvētā Jaroslavļas "Lokomotiv" komanda izbraukumā ar rezultātu 4:3 (1:2, 2:0, 0:1, 1:0) pagarinājumā panāca uzvaru pret Jekaterinburgas "Avtomobilist", kuru šosezon pārstāv iepriekš Latvijas klubā Rīgas "Dinamo" spēlējošais vārtsargs Kriss Holts.

Jau šī mača astotajā minūtē viesi nonāca zaudētājos ar 0:2, tomēr turpinājumā guva trīs vārtus pēc kārtas un pārņēma vadību ar 3:2.

Neizšķirtu "Avtomobilist" panāca trešās trešdaļas vidū, bet uzvaras vārtus vien sekundi pirms pagarinājuma beigām guva "Lokomotiv" komandas aizsargs Dmitrijs Kuļikovs.

Kā ziņots, Rēdlihs oktobra sākumā treniņa laikā guva ceļgala locītavas traumu un nevarēs spēlēt aptuveni divus mēnešus.

Aizsarga Pujaca pārstāvētā pagājušās sezonas Gagarina kausa fināliste Omskas "Avangard" savā laukumā ar 5:3 (1:0, 1:2, 3:1) pārspēja Maskavas "Spartak" hokejistus.

Pujacs ārzemnieku limita dēļ otro maču pēc kārtas nebija "Avangard" komandas pieteikumā.

Savukārt "Atlant" vienība ar 1:3 (0:0, 1:1, 0:2) izbraukumā atzina Magņitogorskas "Metallurg" pārākumu.

Ozoliņš šoreiz laukumā pavadīja 24 minūtes un astoņas sekundes, kuru laikā veica vienu nesekmīgu metienu pa vārtiem.

Šajā spēlē Magņitogorskas kluba, kas pirmdien viesosies pie Rīgas "Dinamo", labā vienus vārtus guva arī slavenais krievu uzbrucējs Jevgēņijs Malkins.

Citā trešdienas spēlē pārliecinošu zaudējumu piedzīvoja latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētais Ukrainas klubs Doņeckas "Donbass", kas viesos ar 1:6 (1:1, 0:1, 0:4) kapitulēja Kazahstānas komandai Astanas "Baris".
Bārtulis cirkšņa traumas dēļ izlaida sesto maču pēc kārtas. Kā ziņots, viņš nepiedalīsies arī nākamajā "Donbass" vienības spēlē.

Uzvarētājiem ar diviem precīziem metieniem izcēlās Brendons Bočenskis.

Vēl vienā spēlē zaudējumu piedzīvoja Jāņa Sprukta pārstāvētā Maskavas CSKA komanda, kas izbraukumā ar 2:5 (0:2, 1:0, 1:3) piekāpās divkārtējai līgas čempionvienībai Kazaņas "Ak Bars", kurā spēlē Lauris Dārziņš.

Ceturtajā maiņā maču aizvadījušais Sprukts laukumā pavadīja vien divas minūtes un 52 sekundes, kuru laikā uzvarēja vienā no diviem iemetieniem, bet metienus pa vārtiem neveica.

Savukārt Dārziņš rokas traumas dēļ nav spēlējis jau kopš septembra vidus.
"Ak Bars" komandas labā pa diviem vārtiem guva Daniss Zaripovs un Jarko Imonens.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā "Lokomotiv" ar 34 punktiem 17 mačos atrodas otrajā pozīcijā, "Atlant" ar 24 punktiem 18 cīņās atrodas astotajā vietā, bet "Donbass" ar 19 punktiem 17 spēlēs ieņem 12.pozīciju.

Savukārt Austrumu konferencē "Avangard" ar 29 punktiem 18 spēlēs ieņem sesto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!