Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Rīgas "Dinamo" pirms jaunās sezonas aizvadīs pārbaudes spēli pret kādu no Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubiem Fīniksas "Coyotes" vai Karolīnas "Hurricanes", paziņojis Kontinentālās hokeja līgas (KHL) prezidents Aleksandrs Medvedevs.

Medvedevs norādīja, ka KHL un NHL ir parakstījušas memorandu par sadarbību, kas arī paredz pārbaudes spēļu aizvadīšanu Rīgā un Sanktpēterburgā. Visticamāk, ka Sanktpēterburgas SKA un Rīgas "Dinamo" komandām būs jātiekas ar Fīniksas "Coyotes" un Karolīnas "Hurricanes", bet kura komanda ar kuru spēlēs kļūs zināms tuvākajā laikā.

"Tādas spēles pret Ziemeļamerikas komandām sen nav bijušas. Domāju, ka līdzjutēju interese varētu būt liela. Tas nebūs turnīrs un cīņa par kaut kādu balvu, bet domāju, ka uzvaras cena būs augsta," Krievijas masu medijos citēts Medvedevs. "Ticu, ka šīs spēles atmaksāsies un neviens finansiāli zaudējumus necietīs."

Medvedevs neslēpa, ka sadarbības virsotne varētu bū KHL Gagarina kausa īpašnieku tikšanās ar NHL Stenlija kausa ieguvējiem, lai noskaidrotu pasaules spēcīgāko klubu. Tāpat plānots KHL Rietumu un Austrumu konferenču jauniešu izlašu spēlēšana pret Ziemeļamerikas universitāšu komandām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!