Foto: RIA Novosti/Scanpix

Kontinentālā hokeja līga (KHL) pēc video atkārtojuma izpētes nolēmusi samazināt Čehovas "Vitjazj" pazīstamajam kauslim Džeremijam Jablonskim spēlē piespriesto sodu, informē KHL.

Trešdien spēlē pret Maskavas "Spartak" 11.minūtē Jablonskis pārkāpa noteikumus pret uzbrucēju Jegoru Mihailovu. Tiesneši Jablonskim piesprieda 5+20 minūšu sodu ("uzbrukums spēlētājam bez ripas ar mērķi viņu traumēt"). Tomēr KHL Disciplinārā komisija, noskatoties epizodes atkārtojumu, notikušo kvalificēja kā "uzbrukums spēlētājam bez ripas", tādējādi Jablonskim spēlē pienākas tikai divu minūšu sods.

Mačā ar 4:2 uzvarēja "Spartak", ar ko šodien tiksies Rīgas "Dinamo".

Atgādinām, ka pēc daudziem smagiem pārkāpumiem Jablonskim decembrī KHL piešķīra diskvalifikāciju līdz regulārā čempionāta noslēgumam, bet janvārī viņa diskvalifikāciju samazināja līdz 15 spēlēm, kuras viņš jau bija izlaidis. Līdz ar to viņš varēja atgriezties laukumā.

Šajā sezonā Jablonskis 12 spēlēs ir nopelnījis 142 soda minūtes. Šajā rādītājā viņš ir ceturtais visā līgā, bet pirmajās trijās vietās ir citi "Vitjazj" kaušļi – līderis ir Kīps Brenans (205 soda minūtes), kuram seko Džons Mirasti (172 soda minūtes) un Niks Tarnaskis (146 soda minūtes).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!