Foto: Kadrs no video
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Disciplināro lietu komisija uz divām spēlēm diskvalificējusi Kazaņas "Ak Bars" kapteini Aleksandru Svitovu, kurš mačā pret Rīgas "Dinamo" rupji nospēlēja pret rīdzinieku uzbrucēju Brendonu Makmilanu.
Pirmdien notikušajā mačā jau 15. sekundē Svitovs rupji apmalē iegrūda Makmilanu, kuram izdevās izvairīties no smagākām sekām pēc šī incidenta. Tiesneši Svitovam piesprieda 2+10 minūšu sodu.

Tagad KHL izskatīja šo epizodi un lēma, ka Svitovs bija jānoraida līdz spēles beigām. Tādējādi viņam piespriestais sods pārkvalificēts par 5+20 minūšu sodu, par kuru automātiski jāizlaiž viena spēle. Tā kā Svitovam šis ir jau otrais noraidījums sezonā līdz spēles beigām, tad Kazaņas hokejistam piespriesta papildus vienas spēles diskvalifikācija.
Hokejistam piespriests arī naudas sods.

KHL izskatīja arī šajā mačā notikušo incidentu spēles izskaņā, kad laukuma vidū saplūcās vairāki hokejisti. Nelielajā kautiņā bija iesaistīti seši Rīgas "Dinamo" hokejisti, un Gunāram Skvorcovam soģi piesprieda noraidījumu līdz spēles beigām par soliņa atstāšanu. Tagad KHL pēc video izpētes anulējusi Skvorcovam piespriesto sodu, tādējādi viņam nebūs jāizlaiž trešdien paredzētā spēle pret Ņižņekamskas "Ņeftehimik".

Atgādinām, ka pirmdien, 18. septembrī, notikušajā KHL spēlē Rīgas "Dinamo" ar 2:7 zaudēja "Ak Bars", sasniedzot jaunu kluba antirekordu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!