Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubi Omskas "Avangard" un Kazaņas "Ak Bars" 3. decembrī aizvadīs īpašu regulārās sezonas spēli, kas norisināsies Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) lielākajā pilsētā Dubaijā, ziņots līgas mājaslapā.

KHL čempionāta un Omskas kluba vadība sestdien AAE tikās ar Dubaijas tūrisma ministriju, kā arī pilsētas sporta savienību. Iesaistītās puses parakstīja memorandu, vienojoties attīstīt hokeju AAE, kā arī popularizēt KHL zīmolu.

Pirmais solis šo mērķu sasniegšanai būs no 3. līdz 5. decembriem ieplānotais "Dubaijas ledus šovs", raksta KHL. Turpinot KHL "Pasaules spēļu" ("World Games") tradīcijas, 3. decembrī Dubaijā tiksies "Avangard" un "Ak Bars" vienības

Spēle tiks aizvadīta 2019. gadā atvērtajā "Coca Cola Arena". Multifunkcionālajā kompleksā ir vietas 17 000 līdzjutējiem, taču hokeja spēles var apmeklēt 12 000 cilvēku.

"Esam priecīgi, ka pēc divu gadu pārtraukuma atgriežas KHL "Pasaules spēļu" projekts," izsakās KHL prezidents Aleksejs Morozovs. "AAE kļūs par 15. valsti, kur norisināsies KHL čempionāta spēle, un mums ir ļoti patīkami, ka uz Dubaiju dosies pašreizējais Gagarina kausa ieguvējs "Avangard" un trīskārtējie čempioni "Ak Bars"."

KHL "Pasaules spēlēs" iepriekš piedalījusies arī Rīgas "Dinamo" vienība, kas 2018. gadā Cīrihē spēkojās ar Sanktpēterburgas SKA un Maskavas CSKA komandām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!