Foto: F64
Latvijas hokeja tiesnesis Eduards Odiņš, kurš otrreiz tika atzīts par KHL sezonas labāko tiesnesi, tāpat kā hokejisti ir uzsācis gatavošanos jaunajai Kontinentālās hokeja līgas sezonai, un atzīst, ka spēlētāji diezgan vāji pārzina savas spēles noteikumus, taču tas no viņiem arī netiek prasīts.

"Tā ir, daudzi hokejisti nezina noteikumus," intervijā KHL mājas lapā izteicies vienīgais galvenais tiesnesis no Latvijas. "Taču tas nav nekas traks. Es arī tagad vairs nepārzinu jaunākās nianses komandas taktiskajā darbībā uz ledus. Viņiem ir savs darbs darāms, man - savs,"

Pieredzējušais tiesnesis norāda, ka simulantu toties hokejā ir krietni mazāk nekā, piemēram, futbolā. "Ar futbolu, kur simulē nepārtraukti, hokeju nevar salīdzināt," saka Odiņš. "Mūsu sporta veidā simulēt nav pieklājīgi. Biju liecinieks tam, kā viens spēlētājs uztaisīja "līdaciņu", bet viens no vecajiem hokejistiem, viņam atgriežoties uz komandas soliņa pajautāja - un tev nav kauns? "Tu dari negodu visai komandai!"."

Latvijas tiesnešiem KHL netiek uzticētas Rīgas "Dinamo" spēles, izņemot pirmssezonas spēles, bet Maskavas soģi savas pilsētas komandu mačus tiesā regulāri, tomēr Odiņš to neuzskata par negodīgu praksi. "Tāds ir Tiesnešu departamenta lēmums," viņš norāda. "Maskavā ir daudz komandu un daudz tiesnešu, bet es neizslēdzu iespēju, ka reiz tikšu nozīmēts tiesāt arī Rīgas "Dinamo" spēli!"

Lielākoties Odiņš apkalpo Tālo Austrumu spēles, un nesaskata tajās nekādu atšķirību no Eiropas zonas spēlēm. "Austrumos tiesāt ir grūtāk tikai laika starpības dēļ," saka tiesnesis. "Habarovskā es izeju uz ledus, kad Rīgā visi tika mostas. Tajā ir savs "ekstremālisms"."

Lai gan pagājušosezon videoklips ar KHL tiesneša Odiņa komentāriem spēles laikā kļuva par interneta "hitu", viņš sevi neuzskata par "šovmeni". "Ticiet man, Eduards Odiņš nav jautrākais līgas tiesnesis," viņš apgalvo. "Pielieciet mikrofonus treneriem vai spēlētājiem - viņi momentā mani aizēnos!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!