Foto: F64
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) reglaments pašlaik neparedz spēlētāju pāreju no vienas vienības uz citu, tos izīrējot, vietējiem Krievijas medijiem par vienu no pēdējā laika lielākajām neskaidrībām pastāstījis līgas viceprezidents Vladimirs Šalajevs.

"Ne slēptās, ne tiešās īres nav. Tā KHL reglamentā ir aizliegta. Juridiski nav iespējams noformēt visus dokumentus tā, lai hokejistam būtu jāatgriežas komandā, kas no viņa šķīrusies. Pēc spēlētāja pārejas visas tiesības uz viņu pāriet jaunā kluba īpašumā," portālam "Sportbox.ru" situāciju skaidroja Šalajevs.

Jau ziņots, ka Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" uzbrucējs Aleksandrs Ņiživijs janvāra sākumā pievienojās Čehijas klubam Prāgas "Lev", bet kluba valdes loceklis Zigmārs Priede nedēļas nogalē izteicās, ka uzbrucējs pēc šīs sezonas beigām atgriezīsies Latvijas galvaspilsētas klubā.

Pēc līgas noteikumiem tiesības uz Ņiživiju tagad pieder "Lev", kam nav pienākums spēlētāju pēc sezonas beigām atgriezt "Dinamo" vienībai.

Vaicāts, vai mutiskās vienošanās nav uzskatāmas par slēpto īri, kas arī nav atļauta, līgas viceprezidents nespēja sniegt konkrētu atbildi.

"Iespējams. Šādu terminu tam varētu piemērot. Tomēr tas ir milzīgs risks. Galu galā, pircēju un pārdevēju savstarpējās attiecībās ir arī citi aspekti. Piemēram, gadījumos, kad hokejista aģents uzstāj uz sava klienta palikšanu konkrētajā komandā vai sportists pats nevēlas atgriezties iepriekšējā darbavietā," dažādās nianses atklāja KHL viceprezidents.

Šalajevam gan neesot izšķirošās balss spēlētāju pāreju uz īres tiesību pamata ieviešanā. Pagaidām pret to esot līgā startējošo klubu menedžeri.

"Kādēļ viņi ir pret? Tāpēc, ka tad atsevišķi līgas bagātākie klubi nopirks visus spēlētājus un sāks tos izīrēt pārējām komandām," sacīja Šalajevs.

Jau pavisam drīz, 5.februārī, plānota sapulce, kurā piedalīšoties visu KHL komandu vadītāji, un tad
šajā jautājumā, iespējams, notiks izmaiņas.

Kā ziņots, KHL spēlētāju pārejas šosezon ir atļautas līdz pat 31.janvārim, kas ir vien pāris kārtu pirms regulārā čempionāta beigām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!