Foto: EPA/LETA

Krievijas hokeja valstsvienības spēlētāji publiskā vēstulē pauduši savu nostāju par finansiālajās grūtībās nokļuvušo Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu Maskavas "Spartak", un iestājas par komandas glābšanu.

Līdz šim komandu atbalstīja "Investbank" banka, tomēr tai tikko atsaukta licence. Līdz ar to visi kluba rēķini tikuši iesaldēti, bet komanda palikusi bez atbalstītāja. Krievijas hokeja izlases spēlētāji publicēja vēstuli, paužot savu viedokli par notiekošo. Zem vēstules parakstījās 30 hokejisti.

"Mūsu draudzīgajā hokeja ģimenē noticis negadījums – bez iztikas palicis hokeja klubs "Spratak". Katrs no mums ir bijis bērns, katram no mums bijusi ģimene, tostarp hokeja ģimene. Šajā Krievijas izlases sastāvā ir "Spartak" komandas audzēkņi. Ir ļoti grūti apzināties, ka kāds no taviem kolēģiem ir zaudējis vecākus. Klubi mūs izaudzināja, un tos var uzskatīt par vecākiem," teikts vēstulē.

"Mēs izsākām pilnīgu atbalstu "Spartak" spēlētājiem, treneriem un administrācijai. Mēs aicinām sabiedrību, valsts iestādes un biznesa aprindas pievērst uzmanību tam, ka lielisks klubs, kurš izcīnījis spožas uzvaras un izaudzinājis vislielākās zvaigznes, mirst. Glābsim to visi kopā!" teikts Krievijas izlases hokejistu paziņojumā.

Jau ziņots, ka KHL palīdzēs "Spartak" komandai nospēlēt šo sezonu līdz beigām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!