Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa ieguvēji Sanktpēterburgas SKA pēc neveiksmīgā sezonas sākuma plāno mainīt trenerus – skandalozā Andreja Nazarova vietu varētu ieņemt Pjotrs Vorobjovs, vēsta Krievijas masu mediji.

Zvaigžņotā SKA vienība pēc Gagarina kausa izcīnīšanas atlaida galveno treneri Vjačeslavu Bikovu, kura vietā stājās skandalozi slavenais bijušais NHL "policists" Nazarovs. SKA trenera amatā Nazarovs jau izcēlies ar dažādiem ārpus laukuma incidentiem, bet komandai diez ko nesekmējas regulārajā čempionātā. Pēdējās piecās spēlēs SKA guvusi tikai vienu uzvaru, Rietumu konferences kopvērtējumā noslīdot jau uz devīto vietu.

Kā vēsta izdevums "Hokejnaja pravda", Sanktpēterburgā ieradies 66 gadus vecais Vorobjovs, kuram plānots uzticēt galvenā trenera pienākumus. Citi mediji vēsta, ka Vorobjovs jau ticies ar SKA kluba vadību un apspriedis individuālā līguma nosacījumus. Paredzams, ka Vorobjovs vadīs SKA līdz sezonas beigām, bet pēc tam ar viņu notiks pārrunas par sadarbības iespējamo turpināšanu.

Bijušais Rīgas "Dinamo" hokejists savulaik vadīja arī Rīgas "Dinamo" (no 1982.-1990. gadam), bet 2006. gadā bija Latvijas izlases galvenais treneris Rīgā notikušajā pasaules čempionātā. 2011. gadā pēc Jaroslavļas "Lokomotiv" aviokatastrofas Vorobjovs piekrita palīdzēt komandas atjaunošanā un uzņēmās vienības vadību. Vēlāk viņa vietu ieņēma amerikānis Toms Rovs, kuru gan 2013. gada septembrī "Lokomotiv" vadība atlaida. Amerikāņa vietā atkal galvenā trenera pienākumus uzņēmās Vorobjovs, kurš amatu zaudēja 2014. gada februārī. Pēc tam Vorobjovs nevienu komandu nav trenējis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!