Foto: DELFI
Krievijas sporta ministrija ir publiskojusi pavēli par ārvalstu spēlētāju jeb leģionāru limitu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Krievijas klubos, nenorādot, kāds statuss piemērojams Baltkrievijas, Kazahstānas, Armēnijas un Kirgizstānas hokejistiem, liecina ministrijas izplatītā informācija.

Kā ziņojām, KHL iepriekš lēma, ka augstāk minēto četru valstu hokejistiem līgā netiks piemērots leģionāru statuss atbilstoši 2014. gadā noslēgtajam Eirāzijas Ekonomiskās savienības līgumam, kam ir prioritāte pār Krievijas federācijas likumiem.

"Kopējais spēlētāju skaits klubā, kuri nav tiesīgi pārstāvēt Krievijas Federācijas izlašu komandas un ir pieteikti Krievijas sporta kluba komandā dalībai KHL čempionātā (..), nedrīkst pārsniegt piecu spēlētāju skaitu, to skaitā ne vairāk par vienu vārtsargu," teikts ministrijas pavēlē, kas publicēta Krievijas valdības informācijas oficiālajā mājas lapā.

Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) komandās atbilstoši ministrijas lēmumam drīkst spēlēt ne vairāk par četriem leģionāriem, bet sieviešu līgas čempionātā - maksimums divas ārzemju hokejistes. Krievijas Jaunatnes hokeja līgā (MHL) 2015./2016. gada sezonā leģionāri ir aizliegti vispār.

Kā zināms, uz KHL ārzemju klubiem kā Rīgas "Dinamo" vai Helsinku "Jokerit" leģionāru likums neattiecas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!