Foto: F64

Bijušais Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Leonīds Tambijevs turpinās vadīt Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu Vladivostokas "Admiral", neraugoties uz Krievijas armijas nodarītajām zvērībām iebrukumā Ukrainā.

"Admiral" komandas vadība otrdien, 28. jūnijā, apstiprināja, ka Tambijevs turpinās trenēt komandu. Viņš komandas vadību pārņēma pagājušajā sezonā.

Tambijevs joprojām ir rezultatīvākais Latvijas izlases hokejists, 208 mačos gūstot 66 vārtus un izdarot 84 rezultatīvas piespēles. Viņš arī bijis Latvijas U-18 un U-20 valstsvienību galvenais treneris.

Tambijevs jau iepriekš pauda, ka gatavs turpināt darbu "Admiral" komandā. Rīgā dzimušajam Tambijevam Krievijas iebrukums Ukrainā nav šķērslis karjeras turpināšanai Krievijā. Kā viņa asistents arī nākamajā sezonā strādās arī bijušais Latvijas U-18 izlases hokejists Andrejs Banada, kurš ar Tambijevu sadarbojas jau vairākas sezonas.

Jau vēstīts, ka 28. aprīlī, Saeima galīgajā lasījumā pieņēma Sporta likuma grozījumus, kas nosaka ka sportistiem un sporta darbiniekiem arī aizliegts piedalīties sporta sacensībās, kas norisinās Krievijā vai Baltkrievijā. Sportisti un sporta darbinieki, kuri neievēros liegumu, nedrīkstēs tikt iekļauti valsts izlases sastāvā, kā arī sporta treniņu un sacensību izdevumu segšanai nevarēs saņemt valsts vai pašvaldību budžeta līdzekļus.

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās agrā 24. februāra rītā. Kā vienu no iebrukuma mērķiem Krievija sākotnēji minēja Ukrainas "denacifikāciju".

Okupanti Ukrainā cietuši smagus zaudējumus un tiek apsūdzēti apzinātā civiliedzīvotāju nogalināšanā, kā arī par citiem kara noziegumiem. Okupantu zvērības masveidā sāka nākt gaismā pēc tam, kad ukraiņi viņus padzina no Kijivas apkārtnes, piemēram, Bučas.

Kopš iebrukuma Ukrainā Krievija tiek izolēta arī no sporta pasaules, tomēr katrs sporta veids šo situāciju risina citādāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!