Foto: F64

Par Rīgas "Dinamo" galveno treneri apstiprinātais Vladimirs Krikunovs apzinās, cik sarežģīts uzdevums būs iekļūšana Kontinentālās hokeja līgas (KHL) izslēgšanas spēlēs, viņš atklāja intervijā "matchtv.ru".

Jau vēstīts, ka Krikunovs, kurš hokejista karjeras laikā pārstāvēja vienības priekšteci PSRS čempionātā, pārņems Rīgas "Dinamo" grožus no galvenā trenera amata vietas izpildītāja Valērija Kuļibabas. Viņa vadībā Rīgas "Dinamo" pēc Sergeja Zubova negaidītās aiziešanas noslīdējusi līdz Rietumu konferences pēdējai vietai.

"No astotās vietas komandu šķir jau 12 punkti. Vēl jāsaprot, kas notiek komandā, kāda ir problēma, kādā noskaņojumā ir spēlētāji," sacīja Krikunovs. "Izvilkt komandu no pēdējās vietas nav gluži tas pats, kā pateikt "viens, divi, trīs"."

"Ja man būtu darbs piedāvāts uzreiz pēc Zubova aiziešanas, tad tas būtu daudz vieglāk īstenojams uzdevums. Tagad ir grūtāk. Viņi gribēja izmēģināt Kuļibabu, cerot uz to labāko. Situācija ir ļoti grūta," pauda Krikunovs.

Krikunovs otrdien ieradīsies Rīgā, lai tiktos ar kluba vadību.

71 gadu vecais speciālists trenera karjeras laikā vadījis vairākus Krievijas klubus, bijis arī Krievijas, Kazahstānas un Baltkrievijas izlašu galvenais treneris. Krikunova vadībā Krievijas un Baltkrievijas izlases spēlējušas olimpiskajās spēlēs. Hokeja lielvalsts Krievija ar Krikunovu pie komandas grožiem divos pasaules čempionātos izcīnīja vienu bronzu, bet 2006. gada Turīnas spēlēs palika ceturtajā vietā.

Pēdējā darba pieredze trenerim bija Maskavas "Dinamo" komandā, kuras vadību viņš pārņēma 2018./2019. gada ievadā, trenējot klubu līdz pagājušās sezonas izskaņai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!