Foto: F64

Rīgas "Dinamo" aizsargs Krišjānis Rēdlihs pēc Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Cerības kausa izcīņas pirmās finālspēles pret Habarovskas "Amur" atzina, ka ir labi iesākt sēriju ar uzvaru.

"Tas, ka iesākām sēriju ar uzvaru, ir ļoti labi. Tagad atliek to arī pabeigt ar uzvaru un kauss būs mūsējais," pēc mača teica hokejists.

Kā zināms, Rīgas "Dinamo" KHL Cerības kausa pirmajā finālspēlē pārspēja "Amur" ar 2:0.

Rēdlihs atzina, ka bija jūtams pretinieku garais pārlidojums un to komanda centusies izmantot savā labā. "Varēja redzēt, ka viņiem ir bijis garš pārlidojums. Tāds jau mums arī bija uzstādījums spēles sākumā – daudz slidot, lai arī viņi skrietu un līdz ar to viņiem spēle būtu grūtāka. Domāju, šodien labi viņus "izslidinājām", centīsimies to darīt arī rīt. Nevar ļaut mierīgi elpot," viņš teica.

Aizsargs izcēla vārtsargu Mikaēlu Telkvistu, kurš vairākkārt glābis komandu un tas devis pārliecību: "Protams, katrs šāds moments, kur spēlētājs nocīnās līdz galam, nav pat svarīgi – vārtsargs, aizsargs vai uzbrucējs, bet tas dod milzu pārliecību pār saviem spēkiem."

Aizsargs izteicās, ka jābūt uzmanīgākiem ar noraidījumu pelnīšanu pretinieka un viduszonā. "Ir jābūt uzmanīgākiem. Īpaši vidējā zonā un uzbrukumā, kur reti kad ir attaisnojams noraidījums," norāda Rēdlihs. Varbūt bijām jau sadomājušies par uzvaru un sākām to svinēt pāragri. Īpaši trešajā periodā tādas lietas nav pieļaujamas. 2:0 nav nekāds lielais un drošais pārsvars."

Krišjānis atzina, ka mājās ir jāņem viss, ko var paņemt, jo pēc garā pārlidojuma uz Habarovsku cīņas būs ļoti smagas. "Jā, rīt pilnīgi noteikti ir "jāņem" otra uzvara. Mājās ir jāņem maksimums. Mums arī no vienas puses paveicās, ka viņiem būs divi pārlidojumi. Šīs lietas ir jāizmanto," saka Rēdlihs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!