Foto: LETA

Bijušajam Latvijas hokeja kluba Rīgas "Dinamo" vārtsargam Krisam Holtam, kurš šobrīd pārstāv Doņeckas "Donbass", spēle pret viņa iepriekšējo komandu būšot īpaša, intervijā Rīgas komandas preses dienestam pastāstīja Holts.

Otrdien "Donbass" aizvadīs pirmo Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Cerības kausa pamatturnīra spēli pret Rīgas "Dinamo", un tas Holtam būs pirmais mačs pret viņa bijušo klubu.

"Cik zinu, rītvakar vārtus sargāšu es. Tā būs ļoti emocionāla spēle. Divi gadi, ko pavadīju Rīgā, bija labākie gadi manā karjerā. Ar Latviju un "Dinamo" faniem jūtu īpašu saikni. Šis būs ļoti īpašs mirklis manā dzīvē, spēli uzvarēsim vai zaudēsim," stāstīja Holts.

Runājot par Cerības kausa turnīru, amerikāņu vārtsargs atzina, ka viņam ir grūti atrast motivāciju, lai tajā piedalītos: "Es zinu, ka komanda šo turnīru grib uztvert nopietni, bet ir jāatzīst, ka ir pagrūti atrast motivāciju, lai spēlētu par 17. vietu. Mēs visi esam profesionāļi un darīsim visu, kas mūsu spēkos. Nav svarīgi, spēles ir pirmsezona, regulārajā čempionātā vai pēc tā – mums ir jācīnās par uzvaru un to es varu apsolīt. Personīgi man nepatīk šīs spēles. Un, cik ar spēlētājiem esmu runājis, arī viņiem šis turnīrs liekas nomācošs. Ir kā ir, bet mēs centīsimies no sirds."

Kā zināms, Holts šo sezonu sāka Jekaterinburgas "Avtomobilist" vienībā, bet janvārī viņš pārcēlās uz "Donbass" komandu, kur strādā bijušais Rīgas kluba galvenais treneris Jūliuss Šuplers un bijušais vārtsargu treneris Sergejs Naumovs. "Es jutos lieliski, kad uzzināju par kluba maiņu. Protams, tas, ka iepriekš zināju gan Šupleru, gan Naumovu pārejas procesu padarīja daudz vieglāku. Arī komandas biedri mani uzņēma ļoti sirsnīgi, uzreiz pieņēma kā savējo un lika justies kā mājās," skaidroja vārtsargs.

"Donbass" vienība praktiski līdz pēdējai regulārā čempionāta spēlei pretendēja uz vietu Gagarina kausā, tomēr tajā iekļūt neizdevās.

"Grūti teikt, kas tieši nogāja greizi. Mēs sīvi cīnījāmies ar Maskavas CSKA, bet zaudējām "bullīšos". Pēc tam piekāpāmies arī "Slovan", tā, manuprāt, ir spēle, kuru visi gribētu mēģināt vēlreiz. Mēs bijām vadībā, bet beigās piekāpāmies papildlaikā. Izšķirošs bija zaudējums pret "Vitjazj"," komentēja Holts. "Ja esi ārpus "play-off" zonas un no astotās vietas atpaliec par tikai diviem punktiem, tad prātā nāk tik daudz spēļu, kur šie punkti tika zaudēti. Bet šī mums ir ļoti laba mācība, kas mūs padarīs stiprākus nākamsezon."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!