Foto: Sputnik/Scanpix

Latvijas aizsargs Artūrs Kulda ceturtdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē izcēlās ar rezultatīvu piespēli, bet viņa pārstāvētā Somijas komanda Helsinku "Jokerit" svinēja uzvaru.

"Jokerit" viesos ar 3:2 (0:0, 1:1, 2:1) pārspēja Ufas "Salavat Julajev", bet Kulda guva savu pirmo punktu šosezon.

Pirmajā periodā komandas vārtus neguva, bet otrās trešdaļas 21. sekundē mājinieku uzbrucējs Tēmu Hartikainens atklāja spēles rezultātu. Tiesa, perioda beigās viesi panāca izlīdzinājumu, jo precīzs pēc Kuldas piespēles bija Mika Niemi.

Trešās trešdaļas vidū Tommi Huhtala izvirzīja vadībā "Jokerit" komandu, bet piecarpus minūtes pirms pamatlaika beigām Hartikainens panāca neizšķirtu. Tomēr 36 sekundes pirms finālsvilpes Huhtala vēlreiz raidīja ripu mājinieku vārtos, panākot 3:2.

Kulda šajā spēlē laukumā bija 20 minūtes un septiņas sekundes, kuru laikā bloķēja divus pretinieku komandas spēlētāju metienus un izdarīja vienu spēka paņēmienu.

Vēstīts, ka Rīgas "Dinamo" ceturtdien viesos ar 1:2 (0:1, 1:0, 0:1) piekāpās Gagarina kausa īpašniecei Magņitogorskas "Metallurg".

Rīdzinieku labā vārtus guva Miķelis Rēdlihs, bet pretinieku rindās izcēlās Kriss Lī un Vojteks Voļskis.

Rietumu konferences kopvērtējumā līdere ar 18 punktiem septiņās spēlēs ir Maskavas CSKA, kamēr no tās trīs punktus atpaliek Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Dinamo". Tikmēr 14 punktus guvusi Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA. "Jokerit" guvusi deviņus punktus piecās spēlēs, kas šai vienībai dod astoto vietu.

Tikmēr Rīgas "Dinamo" ar diviem punktiem piecās spēlēs atrodas 13. vietā starp 14 komandām.

Savukārt Austrumu konferencē līdere ar 15 punktiem sešās spēlēs ir Omskas "Avangard".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!