Foto: F64

Latvijas hokeja izlases aizsargu duelī Artūrs Kulda ar rezultatīvu piespēli otrdien palīdzēja Helsinku "Jokerit" komandai Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē uzvarēt Oskara Bārtuļa pārstāvēto Vladivostokas "Admiral".

Somijas klubs savās mājās guva uzvaru ar 3:2 (1:0, 2:1, 0:1), tiekot pie trešā panākuma pēc kārtas, bet pretiniekiem sagādājot trešo zaudējumu pēc kārtas četru izbraukuma spēļu sērijā. Kā zināms, svētdien Bārtulis ar "Admiral" viesojās Latvijā, piedzīvojot zaudējumu Rīgas "Dinamo" komandai ar 2:4.

Kulda asistēja Jeri Sallinenam, kurš 34.minūtē guva "Jokerit" uzvaras vārtus.

"Jokerit" aizsargs spēlēja 17 minūtes un vienu sekundi, bloķēja trīs metienus, izpildīja vienu spēka paņēmienu un nopelnīja mājiniekiem vienu skaitlisko vairākumu. Savukārt Bārtulis, kurš palika bez rezultativitātes punktiem, kā ierasts aizvadīja lielu spēles laiku, laukumā pavadot 26 minūtes un 41 sekundi, kas bija ilgākais starp visiem spēles dalībniekiem. Viņš reizi meta pa vārtiem izdarīja vienu spēka paņēmienu un bloķēja vienu metienu.

"Jokerit" līdz spēles 25.minūtei pēc Juhamati Āltonena un Tomi Meki metieniem panāca 2:0, taču "Admiral" vienus vārtus atguva. Tomēr vēl pēc pusotras minūtes Somijas klubs atjaunoja divu vārtu pārsvaru, kad precīzs bija Sallinens. Pēdējā trešdaļā viesi vienus vārtus pēc Maksima Mamina gūtajiem vārtiem spēles 54.minūtē atguva, tomēr Helsinku komanda uzvaru nosargāja.

Tikmēr citā spēlē Arta Ābola trenētā un Edgara Masaļska pārstāvētā Toljati "Lada" viesos ar 3:5 (0:1, 1:3, 2:1) zaudēja Kazaņas "Ak Bars". Masaļskis šai spēlei netika pieteikts, bet "Lada" vārtus sargāja Ivans Kasutins. Kazaņas komandā trīs vārtus guva kanādietis Džastins Azevedu.

Pie piektā zaudējuma pēc kārtas tika Rīgas "Dinamo" tieši konkurenti cīņā par vietu izslēgšanas spēlēs - Minskas "Dinamo", kas viesos ar 2:4 (0:0, 1:3, 1:1) atzina Astanas "Baris" pārākumu.

Savukārt Rīgas "Dinamo" nākamie pretinieki Novosibirskas "Sibirj" pirms došanās uz Latviju viesos ar 4:3 (2:2, 0:0, 1:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienos uzvarēja Maskavas "Spartak". Novosibirskas komandai uzvaras "bullīti" realizēja Maksims Šalunovs, kurš vienus vārtus guva arī pamatlaikā.

Kā zināms, Rīgas "Dinamo" otrdien aizvadīja ļoti nepārliecinošu maču un ar 1:2 (1:0, 0:1, 0:1) savā laukumā atzina Habarovskas "Amur" pārākumu.

Visas līgas un Rietumu konferences līdere ar 110 punktiem 51 spēlē ir Maskavas CSKA, kamēr Helsinku "Jokerit" ar 93 punktiem 50 mačos kā Bobrova divīzijas līderi ir otrie konferencē. Jaroslavļas "Lokomotiv" ir 109 punkti, taču viņi turnīra tabulā ieņem trešo vietu.

Rīgas "Dinamo" ar 62 punktiem ieņem 12.pozīciju, no astotajā vietā esošās Bratislavas "Slovan" atpaliekot par 14 punktiem, tiesa pretinieki joprojām aizvadījuši par divām spēlēm vairāk.

Tikmēr Austrumu konferencē līderei Omskas "Avangard" ir 97 punkti 52 spēlēs.

"Admiral" ar 86 punktiem ir piektajā pozīcijā, bet "Lada" ar 61 punktu - 12.vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!