Foto: F64

Kārtējo zaudējumu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačos trešdien piedzīvoja Latvijas aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Ufas "Salavat Julajev" komanda, kas ar 0:2 (0:1, 0:0, 0:1) savā laukumā piekāpās Somijas vienībai Helsinku "Jokerit".

Rezultātu "Jokerit" labā jau ceturtajā minūtē atklāja Tommi Huhtala, bet otro ripu jau tukšos vārtos ieraidīja Peteri Virtanens.

Tikmēr "Jokerit" vārtsargs Riku Heleniuss atvairīja visus 26 pretinieku raidījumus.

Kulda šoreiz laukumā pavadīja 17 minūtes un 31 sekundi, veicot vienu metienu pa vārtiem, bloķējot trīs pretinieku raidījumus un izpildot vienu spēka paņēmienu.

Šī "Salavat Julajev" komandai bija ceturtā neveiksme pēc kārtas.

KHL Austrumu konferences līderes godā ar 108 punktiem 53 spēlēs atrodas Kazaņas "Ak Bars", bet "Salavat Julajev" ar 77 punktiem 54 mačos ir piektā. Uzreiz seko cita latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Astanas "Baris" komanda, kas arī pēdējā laikā cīnās neveiksmīgi un tikusi pie 74 punktiem 51 cīņā.

Šajā sezonā līgas klubus sagaida lielākais spēļu skaits sacensību vēsturē - 60 mači regulārajā čempionātā. Līdz šim nevienā no KHL sezonām katra komanda nebija aizvadījusi vairāk par 56 spēlēm. Regulārais čempionāts ilgs līdz 24.februārim. Tā gaitā savā divīzijā komandas savā starpā tiksies četras reizes, divas reizes katra komanda spēlēs ar konferences otras divīzijas vienībām, savukārt ar otras konferences komandām sezonas gaitā aizvadīs tikai vienu spēli. Papildus tam katra komanda vēl četras spēles aizvadīs ar savas divīzijas vienībām, pāriem veidojoties pēc līdzjutēju interesi mudinošiem apsvērumiem, kā arī četras reizes tiksies ar otras konferences pārstāvjiem, arī šeit pāriem veidojoties pēc līdzjutēju interesi veicinošiem apsvērumiem.

Gagarina kausa izcīņā vēlāk startēs katras konferences astoņi labākie klubi, kur pirmās divas vietas ieņems divīziju uzvarētāji. Šosezon tikusi likvidēta iepriekš divreiz aizvadītā Cerības kausa izcīņa, kurā sacentās Gagarina kausā neiekļuvušie klubi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!