Foto: DELFI

Latvijas hokeja izlases aizsargs Artūrs Kulda ceturtdien izdarīja rezultatīvu piespēli, palīdzot Helsinku "Jokerit" komandai Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē tikt pie uzvaras pret līgas pastarīti Novokuzņeckas "Metallurg".

Somijas klubs svinēja pārliecinošu uzvaru ar 6:2 (1:1, 2:0, 3:1), tiekot pie ceturtā panākuma pēc kārtas un garantējot sev vietu izslēgšanas spēlēs.

Kulda punktu par rezultatīvu piespēli nopelnīja otrajā mačā pēc kārtas, asistējot Juhamati Āltonenam trešā perioda sākumā, kad "Jokerit" panāca 5:2. Kā zināms, punktu Kulda nopelnīja arī otrdien, palīdzot ar 3:2 uzvarēt Oskara Bārtuļa pārstāvēto Vladivostokas "Admiral".

Latvijas hokejists spēlēja 18 minūtes un 41 sekundi, pa vārtiem nemeta, pirmajā periodā nopelnīja divu minūšu noraidījumu par klupināšanu, izdarīja divus spēka paņēmienus un bloķēja divus pretinieku metienus.

Uzvarētājiem pa diviem vārtiem guva Āltonens un Jeri Sallinens, kuri arī katrs tika pie divām rezultatīvām piespēlēm.

Pirmajā periodā abas komandas apmainījās ar vārtu guvumiem, bet otrajā trešdaļā Sallinens un Brendons Kozuns panāca 3:1 "Jokerit" labā. Vēl trīs ripas mājinieki iemeta pēdējā trešdaļā, bet viesi atbildēja ar vienu precīzu metienu.

Kulda šosezon 34 spēlēs vārtus nav guvis, izdarot četras rezultatīvas piespēles un 24 soda minūtes, kā arī nopelnot pozitīvu lietderības rādītāju +11.

Pie uzvaras tika arī Bārtulis un "Admiral", kas viesos ar 4:3 (2:0, 1:1, 0:2, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā uzvarēja Sanktpēterburgas SKA.

Bārtulis rezultativitātes punktus nenopelnīja, taču nospēlēja 27 minūtes un 17 sekundes, kas bija otrs ilgākais laiks komandā. Aizsargs četras reizes meta pa vārtiem, trešajā periodā nopelnīja divas soda minūtes par turēšanu ar rokām, bloķēja vienu metienu un izdarīja vienu spēka paņēmienu.

Vladivostokas komanda pirmajā periodā izvirzījās vadībā ar 2:0, pēc otrā bija priekšā ar 3:1, tomēr pārsvaru nenosargāja un piecas minūtes pirms pamatlaika beigām SKA panāca izlīdzinājumu. Pēcspēles metienos uzvaru viesiem nodrošināja aizsargs Džonatans Blams, kurš ir Bārtuļa partneris aizsargu pārī.

"Admiral" pārtrauca trīs zaudējumu sēriju. Kā zināms, vienu no neveiksmēm Vladivostokas klubs guva svētdien Rīgā, kad ar 2:4 zaudēja vietējai "Dinamo" komandai.

Bārtulis šosezon "Admiral" rindās ir aizvadījis 46 spēles, kurās guvis astoņus vārtus un atdevis 14 rezultatīvas piespēles, ar 22 punktiem būdams komandas otrs rezultatīvākais aizsargs.

Savu nākamo spēli Bārtulis aizvadīs sestdien, kad Maskavā piedalīsies KHL Zvaigžņu spēlē. Tajā spēlēs arī Ņižņijnovgorodas "Torpedo" vienību pārstāvošais latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš.

Tikmēr citā spēlē Arta Ābola trenētā un Edgara Masaļska pārstāvētā Toljati "Lada" viesos ar 5:1 (3:0, 1:1, 1:0) uzvarēja Hantimansijskas "Jugra", kas cieta piekto neveiksmi pēc kārtas. Masaļskis pret savu bijušo komandu nespēlēja, jo otro maču pēc kārtas nemaz nebija iekļauts "Lada" pieteikumā. Toljati komandas labā divus vārtus iemeta Vasīlijs Streļcovs.

Pārliecinošu panākumu izcīnīja Austrumu konferences līderi Omskas "Avangard", kas viesos ar 7:2 (4:0, 1:1, 2:1) sagrāva Astanas "Baris". Uzvarētājiem pa diviem vārtiem guva Jurijs Aleksandrovs, Vladimirs Sobotka un Nikolajs Ļemtjugovs. Par spēles antivaroni kļuva "Baris" vienības "policists" Damirs Rispajevs, kurš otrā perioda beigās no sāna ar dūri iesita pa galvu "Avangard" čehu aizsargam Mihalam Kempnijam, kurš neredzēja, ka pretinieks viņam grasās uzbrukt. Rispajevs saņēma 5+20 minūšu noraidījumu līdz spēles beigām.

Kā zināms, Rīgas "Dinamo" ceturtdien ar 2:0 (0:0, 2:0, 0:0) pārspēja ar vienu no Austrumu konferences vadošajām vienībām Novosibirskas "Sibirj". Šajā duelī divus vārtus iemeta Vitālijs Pavlovs, bet Jakubs Sedlāčeks atvairīja visus 38 pretinieku raidījumus.

Visas līgas un Rietumu konferences līdere ar 112 punktiem 52 spēlēs ir Maskavas CSKA, kamēr Helsinku "Jokerit" ar 96 punktiem 51 mačā kā Bobrova divīzijas līderi ir otrie konferencē. Jaroslavļas "Lokomotiv" ir 111 punkti, taču viņi turnīra tabulā ieņem trešo vietu. Visas trīs komandas jau ir nodrošinājušas sev dalību Gagarina kausa izcīņā.

Vēl sestā ar 88 punktiem ir "Torpedo" komanda, ko trenē Pēteris Skudra, bet Maskavas "Dinamo" ar pašlaik traumēto latviešu uzbrucēju Mārtiņu Karsumu tikusi pie 85 punktiem un atrodama septītajā pozīcijā.

Rīgas "Dinamo" ar 65 punktiem ieņem 12.pozīciju, no astotajā vietā esošās Bratislavas "Slovan" atpaliekot par 14 punktiem, tiesa pretinieki aizvadījuši par divām spēlēm vairāk.

Tikmēr Austrumu konferencē līderiem Omskas "Avangard" ir 100 punkti 53 spēlēs, kas viņiem arī garantē vietu izslēgšanas spēlēs.

"Admiral" ar 88 punktiem ir ceturtajā pozīcijā, bet "Lada" ar 64 punktiem - 12.vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!