Foto: F64

Latvijas hokeja izlases aizsargs Artūrs Kulda pirmdien palīdzēja Helsinku "Jokerit" komandai uzvarēt Kaspara Daugaviņa pārstāvēto Ņižņijnovgorodas "Torpedo" un vēl vismaz par vienu spēli pagarināt abu vienību Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa Rietumu konferences ceturtdaļfināla sēriju.

"Jokerit" sērijas piektajā mačā savā laukumā uzvarēja ar 3:2 (1:0, 1:1, 1:1), taču cīņā līdz vienas komandas četrām uzvarām ar 3-2 vadībā joprojām ir Pētera Skudras un Ģirta Ankipāna trenētā "Torpedo".

Asumiem bagātajā cīņā laukuma saimnieki spēles 11. minūtē pēc Pētera Regina metiena skaitliskajā vairākumā atklāja rezultātu, taču 27.minūtē Vladimirs Galuzins atjaunoja neizšķirtu. Līdzsvars uz tablo saglabājās ne pārāk ilgi, jo pēc četrām minūtēm "Jokerit" vēlreiz realizēja skaitlisko vairākumu, pēc Brendona Kozuna metiena panākot 2:1 savā labā. Trešā perioda septītajā minūtē mājinieki ar Niklasa Hagmana gūtajiem vārtiem pārsvaru dubultoja, taču "Torpedo" nepadevās. Pamatlaika izskaņā viesi nomainīja vārtsargu pret laukuma spēlētāju un 58 sekundes pirms perioda beigām Aleksejs Potapovs vienus vārtus atspēlēja, tomēr izglābties no zaudējuma "Torpedo" nespēja.

Abiem Latvijas hokejistiem bija vieni no lielākajiem spēles laikiem savās komandās. Kulda nospēlēja 29 minūtes un 21 sekundi, kas bija otrais rādītājs "Jokerit" rindās, bet Daugaviņš spēlēja 20 minūtes un 46 sekundes, pavadot visilgāko laiku uz ledus no "Torpedo" laukuma spēlētājiem.

Kulda reizi meta pa vārtiem, pirmajā periodā nopelnīja divas soda minūtes par sišanu Daugaviņam ar nūju, izdarīja trīs spēka paņēmienus un bloķēja divus metienus.

Daugaviņš izdarīja trīs metienus, uzvarēja septiņos no desmit iemetieniem un divas reizes savai komandai nopelnīja skaitlisko vairākumu, kas gan netika izmantots.

Sērijas sestā spēle trešdien notiks Ņižņijnovgorodā. Regulārajā sezonā "Jokerit" komanda kā savas divīzijas uzvarētāja ieņēma otro vietu Rietumu konferencē, bet "Torpedo" palika septītajā vietā.

Jau ziņots, ka "Torpedo" viesos uzvarēja sērijas pirmajā spēlē ar 6:4, bet pēc tam mājās guva panākumus trešajā un ceturtajā mačā attiecīgi ar 1:0 un 3:2 pagarinājumā, kad uzvaras ripu iemeta tieši Daugaviņš. Savukārt "Jokerit" uzvarēja sērijas otrajā cīņā mājās ar 4:3.

Daugaviņš šajā sērijā ir guvis divus vārtus un atdevis vienu rezultatīvu piespēli, nopelnot 25 soda minūtes, jo otrajā mačā tika noraidīts līdz spēles beigām, savukārt Kuldam ir viena rezultatīva piespēle un sešas soda minūtes.

Kā zināms, Skudra sērijas trešajā mačā neatradās uz "Torpedo" komandtiltiņa, jo otrajā cīņā tika noraidīts un vēlāk saņēma vienas spēles diskvalifikāciju par tiesnešu, tostarp arī latvieša Eduarda Odiņa, apvainošanu un nesportisku uzvedību.

Pirmdien vēl vienā spēlē pērnā gada Gagarina kausa ieguvēja Sanktpēterburgas SKA viesos ar 2:0 (1:0, 1:0, 0:0) uzvarēja Jaroslavļas "Lokomotiv", svinot uzvaru visā sērijā ar 4-1 un iekļūstot Rietumu konferences pusfinālā.

Pirmajā periodā Vadims Šipačovs atklāja rezultātu, bet otrajā trešdaļā Pāvels Bučņevičs viesu pārsvaru dubultoja. SKA vārtos Miko Koskinens atvairīja 21 pretinieku metienu.

"Lokomotiv" komandas vārtsargu treneris ir Sergejs Naumovs.

SKA zaudēja sērijas pirmajā spēlē, bet pēc tam guva četrus panākumus pēc kārtas. Jau ziņots, ka pēc pirmās spēles no Sanktpēterburgas komandas sastāva tika izslēgts komandas kapteinis Iļja Kovaļčuks, kurš tā arī nav atgriezies ierindā.

Kā zināms, Rietumu konferences pusfinālā jau sestdien iekļuva Maskavas CSKA un Maskavas "Dinamo". Regulārā čempionāta uzvarētāja CSKA četros mačos apspēlēja Bratislavas "Slovan" no Slovākijas, bet Maskavas "Dinamo", kam šosezon traumas dēļ vairs nevar palīdzēt Latvijas hokejists Mārtiņš Karsums, četros mačos pieveica "Soči" vienību.

Jau vēstīts, ka Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" Gagarina kausam nespēja kvalificēties otro gadu pēc kārtas. Tāpat vienība izslēgšanas spēlēs nav iekļuvusi jau trešo reizi pēdējo četru gadu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!