Foto: F64

Latvijas aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Ufas "Salavat Julajev" komanda svētdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē ar rezultātu 3:1 (0:0, 0:1, 3:0) savā laukumā pieveica Mitišču "Atlant", tiekot pie piektā panākuma pēc kārtas.

Kulda laukumā pavadīja 23 minūtes un 23 sekundes, kas bija pārliecinoši lielākais spēles laiks ne tikai savā komandā, bet arī mačā. Latvijas aizsargs izcēlās ar vienu metienu pa vārtiem.

Spēles rezultātu atklāja viesu hokejists Konstantīns Koļcovs, tomēr "Salavat Julajev" atbildēja ar trim gūtajiem vārtiem četru minūšu laikā trešās trešdaļas sākumā, izceļoties Anti Pilstrēmam, Aleksandram Pankovam un Denisam Hlistovam.

Citos mačos panākumus pēcspēles metienu sērijās izcīnīja līgas vicečempioni Čeļabinskas "Traktor" un Jaroslavļas "Lokomotiv", tomēr neviens no šo komandu pieteikumos esošajiem latviešu hokejistiem laukumā neizgāja.

"Traktor" ar 3:2 (1:0, 1:1, 0:1, 0:0, 1:0) savā laukumā uzveica Čerepovecas "Severstaļ", bet Lauris Dārziņš ir iekļauts vienības savainoto spēlētāju sarakstā un izlaida otro maču pēc kārtas.

Uzvarētājiem ar vieniem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli izcēlās Jegors Dugins un Antons Glinkins, kurš turklāt arī realizēja uzvaru nesošo pēcspēles metienu. Savukārt abus "Severstaļ" vārtus guva Nikolajs Bušujevs.

Tikmēr "Lokomotiv" ar 2:1 (1:1, 0:0, 0:0, 0:0, 1:0) izbraukumā pieveica Magņitogorskas "Metallurg", bet uzvarētāju pieteikumā nebija ne nopietnu traumu ārstējošā Jāņa Sprukta, ne arī Miķeļa Rēdliha.

Kā zināms, iepriekšējā mačā, kurā "Lokomotiv" sacentās ar "Traktor", Rēdlihs atstāja laukumu pēc tam, pa viņa ceļgalu bija iesitis pretinieku aizsargs Dmitrijs Rjabikins. Pirmdien Rjabkinam tika piespriesta divu spēļu diskvalifikācija.

Šajā cīņā uzvaru nesošo pēcspēles metienu realizēja Emils Gaļimovs.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā līderpozīciju ar 42 punktiem 20 spēlēs ieņem Sanktpēterburgas SKA, kam vienu punktu zaudē Mārtiņa Karsuma pārstāvētā, kā arī Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā čempionvienība Maskavas "Dinamo". Savukārt trešā ar 33 punktiem 18 cīņās ir Latvijas komanda Rīgas "Dinamo".

"Lokomotiv" ar 28 punktiem ieņem devīto vietu, tomēr no sestās pozīcijas atpaliek vien par punktu.

Savukārt Austrumu konferences līdere ar 44 punktiem 20 spēlēs ir Kazaņas "Ak Bars" komanda. "Salavat Julajev" ar 39 punktiem ieņem trešo vietu, bet "Traktor" ar 23 punktiem 17 mačos pakāpusies uz astoto pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!