Foto: Publicitātes foto

Latvijas izlases aizsargs Artūrs Kulda intervijā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Ufas "Salavat Julajev" žurnālam neslēpj gandarījumu par labo iekļaušanos Ufas komandā un atklāja, ka komandā viņu mēdz saukt pa Helmūtu Balderi.

Kulda pagājušās sezonas beigās pēc abpusējas vienošanās lauza līgumu ar KHL klubu Novosibirskas "Sibirj", jo vēlējās atgriezties NHL. Pasaules spēcīgākajā līgā viņam neizdevās atgriezties, bet sezonas sākumā viņš ilgi bija bez kluba. Vēlāk tikai darbu Kuldam piedāvāja "Salavat Julajev", kurā tagad Latvijas aizsargs kļuvis par vienu no līderiem.

"Ufā man bija daudzi pazīstami hokejisti – ar Andreju Zubarevu un Brentu Sopelu mēs spēlējām vēl vienā klubā Ziemeļamerikā. Zubarevs arī bija pirmais, kuru satiku Ufā, viņš mani aizveda uz arēnu un palīdzēja iejusties. Ja runā par komandas sastāvu, tad tas ir jaunības un pieredzes apvienojums," saka Kulda. Aizsargs uzskata, ka trenera izvēlētais spēles stils nav svarīgs – svarīgi ir izpildīt trenera norādījumus. "Kad devos uz Ufu, nedomāju, ka tikšu tik daudz spēlēt, jo "Salavat Julajev' komandā ir daudz labu aizsargu."

Runājot par Kuldas sniegumu Ziemeļamerikā, aizsargs atcerējās savu pirmo spēli. "Pirmā spēle bija izbraukumā pret Minesotas "Wild". Ieraugot pārpildīto arēnu, ļoti satraucos... Vienā no pirmajām maiņām uz ledus saņēmu spēka paņēmienu, kas palīdzēja uzreiz ieiet spēlē. Protams, NHL ir brīži, kurus nekad neaizmirsīsi. Piemēram, spēle pret Bostonas "Bruins". Pretiniekiem pirms tam bija 15 uzvaru sērija, bet mums izdevās viņus uzvarēt."

Kulda atklāj, ka viņam ir dažādu ripu kolekcija, taču tur iztrūkst ripa no pirmās NHL spēles. Bet pretinieku vārtos NHL karjerā viņš ripu vēl nav raidījis. Tāpat Kulda līdzi nēsājot pakavu, ko kā talismanu viņam uzdāvinājis tēvs.

Aizsargs nevarēja atcerēties, vai viņam būtu bijušas kādas īpašas iesaukas. "Parasti visi vārdā sauc. Bet te Ufā mani, piemēram, Kaigorodovs sauc par Balderi. Latviešu veseris? Nē, tādu gan neesmu dzirdējis."

Pagājušā gadā internetā populārs kļuva video, kurā Kulda uz ģitāras spēlē "Metallica" dziesmu. Kulda atzīst, ka ģitāru iemācījies spēlēt Ziemeļamerikā, kur daudzi hokejisti brīvajā brīdī muzicē. "Komandas ir pat savas grupas. Spēlē paši savam priekam. Kāds sēž pie bungām, cits spēlē ģitāru. Tā es arī aizrāvos."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!