Foto: Sputnik/Scanpix/LETA

Latvijas aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Pekinas "Kuņluņ Red Star" komanda sestdien savā pirmajā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonas mājas spēlē ar rezultātu 1:4 (0:0, 0:1, 1:3) piekāpās Somijas vienībai Helsinku "Jokerit", kurā Latvijas spēlētājs pavadīja iepriekšējās sezonas.

Uzvarētājiem pa vieniem vārtiem guva dānis Niklass Jensens un Marko Antila, bet pēdējās divas ripas iemeta Anti Pīlstrems, kamēr "Kuņluņ Red Star" labā atzīmējās Pāvels Vorobejs.

Kulda šoreiz laukumā bija 16 minūtes un septiņas sekundes, izpildot vienu metienu pa vārtiem, veicot vienu spēka paņēmienu un bloķējot vienu pretinieku metienu.

Kā zināms, Kulda iepriekšējās divas sezonas pavadīja "Jokerit" sastāvā, bet vasarā pārgāja uz Ķīnas komandu, ko vada leģendārais treneris Maiks Kīnens.

Sezonas pirmās septiņas spēles Pekinas hokejisti bija aizvadījuši izbraukumā un tajās izcīnīja piecas uzvaras, šīs nedēļas sākumā uz brīdi pat pārņemot vadību Austrumu konferences kopvērtējumā.
Šī sestdien bija vienīgā spēle KHL ietvaros.

Rietumu konferences galvgalī ar 22 punktiem astoņos mačos ir Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā čempione Sanktpēterburgas SKA, kas šosezon joprojām nav zaudējusi. Tai ar 19 punktiem seko Maskavas CSKA, 16 punktus iekrājusi Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Dinamo" vienība, 14 punkti ir Kaspara Daugaviņa pārstāvētajai un Pētera Skudras trenētajai Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komandai, bet "Jokerit" ar 12 punktiem ir piektajā pozīcijā, tiesa, pašlaik aizvadījusi vien sešas spēles.

Tikmēr Latvijas komanda Rīgas "Dinamo", kas kā vienīgā turnīrā jau nospēlējusi deviņus mačus, ar pieciem punktiem ir Rietumu konferences pirmspēdējā, 12.pozīcijā. Kā vēstīts, rīdzinieki piektdien noslēdza sezonas pirmo mājas spēļu sēriju un tajā piecos dueļos palika bez punktiem.

Austrumu konferences vadībā ar 16 punktiem septiņos mačos ir Astanas "Baris" komanda, kas piektdien Rīgā ar 6:0 sagrāva mājiniekus, pa 15 punktiem guvušas Jekaterinburgas "Avtomobilist" un Kazaņas "Ak Bars" vienības, bet pagājušās sezonas čempione Magņitogorskas "Metallurg"un "Kuņluņ Red Star" komanda iekrājušas pa 14 punktiem.

Vēl Kristapa Sotnieka pārstāvētā un Arta Ābola trenētā Toljati "Lada", kā arī Oskara Bārtuļa pārstāvētā Vladivostokas "Admiral" iekrājušas attiecīgi septiņus un trīs punktus, kas dod pēdējās divas vietas Austrumu konferencē, kur sacenšas 14 komandas.

Šajā sezonā KHL piedalās 27 vienības, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā, jo sacensībās vairs nestartē Zagrebas "Medveščak" no Horvātijas un Novokuzņeckas "Metallurg". Katrs klubs regulārajā čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, kas būs pa četrām mazāk nekā iepriekšējās trijās sezonās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!