Foto: F64

Latvijas aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Pekinas "Kuņluņ Red Star" komanda otrdien cieta kārtējo zaudējumu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārajā čempionātā.

"Kuņluņ Red Star" izbraukumā ar rezultātu 1:2 (1:1, 0:1, 0:0) atzina Habarovskas "Amur" spēlētāju pārākumu, ciešot desmito zaudējumu pēdējos 11 mačos.

Zīmīgi, ka abas komandas svētdien jau tikās Habarovskā, kad pagarinājumā ar rezultātu 4:3 uzvarēja Ķīnas klubs, pārtraucot deviņu neveiksmju sēriju, taču tagad atkal atgriežoties uz zaudētāju takas.

Kulda otrdienas spēlē, kurā viens no galvenajiem tiesnešiem bija Eduards Odiņš, laukumā pavadīja 20 minūtes un 28 sekundes, divas reizes metot pa vārtiem un bloķējot vienu pretinieku metienu.

Rezultātu spēles 13.minūtē atklāja "Amur" komanda, izceļoties Vladislavam Ušeņinam, bet divas minūtes vēlāk Romans Graborenko panāca izlīdzinājumu. Savukārt uzvaras vārtus Habarovskas klubs guva 24.minūtē, kad vairākumā izcēlās Jans Kolāržs.

Latvijas izlases aizsargs Kulda šosezon 31 spēlē atzīmējies ar trim rezultatīvām piespēlēm.

"Kuņluņ Red Star" pagājušajā nedēļā piedzīvoja būtiskas izmaiņas vadībā, jo par kluba prezidentu tika iecelts latvietis Raitis Pilsētnieks, bet leģendārais kanādietis Maiks Kīnens atbrīvots no vienības ģenerālmenedžera un galvenā trenera pienākumiem, bet viņa vietu pagaidām ieņēmis tautietis Bobijs Kārpenters. Pilsētnieks līdzdarbojās komandas veidošanā un šogad līdz šim bija kluba ģenerāldirektors.

Rietumu konferences un visas līgas pārliecinoša līdere ar 105 punktiem 39 mačos ir Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA, kamēr 84 punkti ir Maskavas CSKA, kas otrdien viesosies pie Rīgas "Dinamo", rēķinā, bet vēl par septiņiem punktiem atpaliek Helsinku "Jokerit".

Tikmēr Kaspara Daugaviņa pārstāvētā un Pētera Skudras trenētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" ar 62 punktiem ir piektā, bet Maskavas "Dinamo", kurā spēlē Mārtiņš Karsums, ar 59 punktiem atrodas pozīciju zemāk.

Savukārt konferences pēdējā vietā ir Rīgas "Dinamo", kas tikusi pie 29 punktiem 38 mačos. No konferences priekšpēdējā pozīcijā esošās Bratislavas "Slovan", kuru rīdzinieki svētdien savās mājās uzvarēja ar 5:1, "Dinamo" atpaliek par 11 punktiem. Tiesa, Latvijas klubs šajā mačā pameta pēdējo vietu līgas kopvērtējumā, jo tagad par diviem punktiem apsteidz Hantimansijskas "Jugra" komandu.

Tikmēr Austrumu konferencē vienvadībā ar 72 punktiem atrodas Kazaņas "Ak Bars" komanda, otrā ar 61 punktu kā savas divīzijas līdere ir Omskas "Avangard", kamēr 67 punkti ir Ņižņekamskas "Ņeftehimik" kontā.

Tikmēr "Kuņluņ Red Star" ar 45 punktiem ir 11.pozīcijā, kamēr Oskara Bārtuļa Vladivostokas "Admiral" ar 39 punktiem ir vienu vietu zemāk, bet priekšpēdējā, 13.pozīcijā, ar 33 punktiem ir cita aizsarga Kristapa Sotnieka pārstāvētā Toljati "Lada", ko vada latviešu speciālists Artis Ābols.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!