Foto: F64

Zaudējumus Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlēs otrdien piedzīvoja Latvijas hokejistu Artūra Kuldas un Miķeļa Rēdliha pārstāvētās komandas. Savukārt pēc gandrīz pusotru mēnesi ilgas traumas traumas ārstēšanas ar uzvaru laukumā atgriezās Mārtiņš Karsums.

Aizsarga Kuldas pārstāvētais Ufas klubs "Salavat Julajev" savā laukumā ar 1:5 (0:1, 0:1, 1:3) kapitulēja Prāgas "Lev" priekšā, pārtraucot četru uzvaru sēriju.

Mājinieku otrās maiņas aizsargs laukumā pavadīja 18 minūtes un 18 sekundes, kuru laikā veica vienu metienu pa vārtiem, bloķēja vienu sāncenšu raidījumu un izpildīja trīs spēka paņēmienus.

Viesu komandas labā šajā spēlē vārtus guva pieci dažādi hokejisti.

Tikmēr uzbrucēja Rēdliha pārstāvētā Jaroslavļas "Lokomotiv" komanda, kurā spēlē arī pašlaik savainotais uzbrucējs Jānis Sprukts, ar 1:3 (0:0, 1:2, 0:1) viesos piekāpās Novosibirskas "Sibirj" hokejistiem, ciešot trešo neveiksmi pēc kārtas.

Rēdlihs darbojās savas komandas otrajā maiņā, nospēlējot 14 minūtes un 22 sekundes. Viņš nespēja izcelties ar nevienu statistikas ierakstu, savukārt Sprukts oktobra sākumā guva ceļgala savainojumu, un kopš tā laika nav spēlējis.

Savukārt uzbrucēja Karsuma pārstāvētā līgas čempione Maskavas "Dinamo", ko vada Latvijas speciālisti Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš, ar rezultātu 3:2 (1:1, 1:1, 1:0) savā laukumā pieveica Jekaterinburgas "Avtomobilist".

Uzvaras vārtus trešās trešdaļas 30.sekundē guva Konstantīns Volkovs, kurš kopā mačā izcēlās ar diviem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli.

Karsums savā pirmajā mačā kopš 26.novembra laukumā pavadīja 11 minūtes un deviņas sekundes, trešās trešdaļas vidū nopelnot noraidījumu uz 2+10 minūtēm par uzbrukumu pretiniekam galvas un kakla rajonā. Tāpat viņš mačā izpildīja trīs metienus pa vārtiem un četrus spēka paņēmienus.

Visi četri minētie Latvijas hokejisti iekļauti Latvijas izlasē dalībai Soču ziemas olimpiskajās spēlēs.

Uzvaru izcīnīja arī Latvijas speciālista Pētera Skudras trenētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komanda, kas ar 5:3 (1:2, 2:1, 2:0) savā laukumā uzveica Omskas "Avangard". Cīņas gaitā "Torpedo" atradās iedzinējos ar 0:2 un 1:3, tomēr spēja atspēlēties, pateicoties Denisa Paršina diviem gūtajiem vārtiem un vienai rezultatīvai piespēlei.

Pie panākuma otrdien tika arī Rīgas "Dinamo" nākamā pretiniece Čeļabinskas "Traktor", kas ar 3:1 (2:0, 0:0, 1:1) savā laukumā pieveica Latvijas komandas vienu no galvenajām kopvērtējuma konkurentēm Maskavas CSKA. Visus trīs vārtus KHL vicečempionu rindās guva Somijas izlases uzbrucējs Petri Kontiola.

Maskavas "Dinamo" komanda ar 93 punktiem 42 spēlēs pašlaik ieņem pirmo vietu ne tikai Rietumu konferences, bet arī visas līgas kopvērtējumā, tuvāko sekotāju Sanktpēterburgas SKA, kas otrdien ar 2:3 (0:1, 1:1, 1:1) izbraukumā piekāpās līgas pastarītei Novokuzņeckas "Metallurg", apsteidzot jau par 11 punktiem.

Trešā konferencē ar 76 punktiem 43 cīņās ir latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Ukrainas vienība Doņeckas "Donbass", kurai ar 72 punktiem 41 spēlē seko Rīgas "Dinamo" un "Lev", bet vēl par punktu mazāk ir CSKA komandai, kas jau aizvadījusi 43 mačus.

Tikmēr "Lokomotiv" ar 60 punktiem 41 mačā ir astotie Rietumu konferencē.

Tikmēr Austrumu konferencē pirmā ar 86 punktiem 43 mačos joprojām ir Kazaņas "Ak Bars" komanda, kas tagad vairs tikai par punktu apsteidz 42 cīņas aizvadījušo Kazahstānas vienību Astanas "Baris". Otrdien abas komandas tikās savā starpā, panākumu ar 2:1 (1:1, 1:0, 0:0) izbraukumā izcīnot "Baris", kuras rindās uzvaras vārtus guva Nikolajs Antropovs.

Trešā ar 84 punktiem 42 spēlēs ir otrdien Rīgas "Dinamo" komandu apspēlējusī Magņitogorskas "Metallurg" komanda, kurai ar 76 punktiem seko "Salavat Julajev". Savukārt "Torpedo" ar 67 punktiem atrodas piektajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!