Foto: F64

Zaudējumu prestižā Špenglera kausa izcīņas turnīra pirmajā mačā piektdien piedzīvoja Latvijas izlases aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētais Ufas "Salavat Julajev", kas ar 2:3 (0:3, 2:0, 0:0) piekāpās pašreizējiem turnīra čempioniem Ženēvas "Servette".

Pirmajā trešdaļā "Servette" spēja panākt 3:0 savā labā, divreiz izceļoties vairākumā. Otrās trešdaļas gaitā divus vārtus Ufas klubam atguva Antons Slepiševs un soms Ilka Heikinens, kurš arī bija precīzs vairākumā, tomēr atlikušās 20 minūtēs rezultāts vairs nemainījās.

Kulda mačam bija pieteikts, tomēr statistikā neizcēlās.

"Salavat Julajev" sacenšas turnīra "Torriani" apakšgrupā kopā ar Helsinku "Jokerit" no Somijas un "Servette".

Tikmēr "Cattini" apakšgrupā spēkojas turnīra saimnieki "Davos", Horvātijas klubs Zagrebas "Medevščak" un Kanādas komanda, kas komplektēta no Eiropā spēlējošajiem šīs valsts hokejistiem.

Pirmoreiz turnīrā startē trīs Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubi.

Pēc grupu turnīra katras apakšgrupas uzvarētāji automātiski iekļūs pusfinālā, bet atlikušās četras komandas sacentīsies ceturtdaļfinālā. Sacensības ilgs līdz 31.decembrim.

Pērn par Špenglera kausa ieguvēju "Servette" sastāvā kļuva latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš.

Šveicē notiekošā Špenglera kausa izcīņa notiek kopš 1923.gada, un tas ir otrais vecākais starptautiskais klubu turnīrs pasaulē aiz Nacionālās hokeja līgas (NHL).

Špenglera kausa izcīņā neviena KHL komanda nav triumfējusi kopš 2010.gada, kad to paveica Sanktpēterburgas SKA. Gadu vēlāk turnīrā piedalījās arī Latvijas vienība Rīgas "Dinamo", turnīru noslēdzot otrajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!