Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas aizsargs Artūrs Kulda piektdien guva savu pirmo rezultativitātes punktu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Ufas "Salavat Julajev" sastāvā, kas gan cieta neveiksmi Rietumu konferences vājākajai vienībai.

Aizvadītajā cīņā "Salavat Julajev" izbraukumā ar rezultātu 1:2 (1:1, 0:0, 0:0, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās Bratislavas "Slovan" komandai.

Kulda savā trešajā mačā Ufas kluba rindās laukumā pavadīja 22 minūtes un 22 sekundes, kas bija trešais ilgākais laiks vienībā, atzīmējoties ar diviem metieniem pa vārtiem.

Latvijas aizsargs šajā mačā izcēlās arī ar rezultatīvu piespēli, kad septītajā minūtē palīdzēja Jegoram Dubrovskim panākt izlīdzinājumu 1:1. Turpinājumā rezultāts vairs nemainījās, bet sekojošajā "bullīšu" sērijā Rietumu konferences vājākā komanda izcīnīja panākumu ar 1:0, vienīgos vārtus gūstot Tomašam Netikam.

"Salavat Julajev" iepriekšējā mačā pārspēja Latvijas komandu Rīgas "Dinamo", pārtraucot divu zaudējumu sēriju, savukārt čempionātu neveiksmīgi iesākušais Bratislavas klubs tika jau pie ceturtās uzvaras pēdējās piecās spēlēs.

Neveiksmes piektdien cieta arī citu Latvijas hokejistu pārstāvētās komandas.

Miķeļa Rēdliha un Jāņa Sprukta pārstāvētā Jaroslavļas "Lokomotiv" vienība mazrezultatīvā spēlē savā laukumā ar rezultātu 0:1 (0:0, 0:0, 0:0, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās Habarovskas "Amur".

Pēc 65 nerezultatīvām minūtēm pēcspēles metienos "Amur" triumfēja ar 2:1, izšķirošos vārtus iemetot Jakubam Petružalekam.

Šajā mačā traumu guva Sprukts un tāpēc spēlēja tikai pirmajās divās trešdaļās, laukumā pavadot deviņas minūtes un 49 sekundes. Viņš uzvarēja sešos no desmit iemetieniem, kuros piedalījās, un izdarīja vienu metienu pa vārtiem.

Savukārt Rēdlihs nospēlētajās 15 minūtēs un 42 sekundēs veica četrus metienus.

Ar šo neveiksmi "Lokomotiv" pārtrauca četru uzvaru sēriju.

Tāpat zaudējumu cieta Oskara Bārtuļa pārstāvētā Doņeckas "Donbass" vienība, kas ar 2:5 (1:2, 0:1, 1:2) piekāpās pēdējā laikā ļoti sekmīgi spēlējošajai Horvātijas komandai Zagrebas "Medveščak".

Bārtulis nospēlēja 19 minūtes un 26 sekundes.

"Medveščak" labā divus vārtus guva amerikānis Bils Tomass, dodot līgas debitantiem jau astoto panākumu pēc kārtas.

Savukārt joprojām savainotā uzbrucēja Laura Dārziņa pārstāvētā līgas vicečempione Čeļabinskas "Traktor" ar 2:7 (1:2, 0:3, 1:2) izbraukumā kapitulēja Čehijas vienībai Prāgas "Lev".

Dārziņš traumas dēļ laukumā nav devies kopš 26.septembra, bet "Traktor", aizvadot vien otro spēli šomēnes, pārtrauca trīs zaudējumu sēriju.

Liela uzmanība piektdien bija pievērsta Maskavas CSKA komandai, tomēr tās sastāvā laukumā tā arī neizgāja vienības ģenerālmenedžeris Sergejs Fjodorovs. Aizvadītajā cīņā CSKA ar 2:1 (0:0, 0:1, 1:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja Magņitogorskas "Metallurg", kas savu nākamo maču svētdien aizvadīs Rīgā. Šī Magņitogorskas komandai bija jau otrā neveiksme pēc kārtas.

Kā ziņots, Rīgas "Dinamo" piektdien ļoti saspringtā cīņā savā laukumā ar rezultātu 2:1 (1:0, 0:1, 1:0) pieveica Ņižņekamskas "Ņeftehimik" hokejistus.

Rietumu konferences kopvērtējumā līderpozīciju ar 36 punktiem 16 spēlēs saglabā Sanktpēterburgas SKA, bet tai četrus punktus zaudē čempione Maskavas "Dinamo", kuras sastāvā ir Mārtiņš Karsums, bet treneru korpusā strādā Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš.

Konferences trešajā vietā ar 28 punktiem 16 spēlēs izvirzījās "Medveščak" komanda, kurai punktu zaudē Rīgas "Dinamo" un "Lev". Savukārt "Donbass" ar 25 punktiem atkrita uz sesto pozīciju. Tikmēr "Lokomotiv" ar 22 punktiem pašlaik ieņem desmito vietu.

Austrumu konferences līderpozīcijā ar 31 punktu 13 spēlēs ir Kazahstānas vienība Astanas "Baris", bet Magņitogorskas "Metallurg" ar 27 punktiem ieņem trešo vietu.

"Salavat Julajev" ar 24 punktiem atrodas piektajā pozīcijā, tai vienu punktu un vienu vietu seko Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kurā galvenais treneris ir Pēteris Skudra, bet "Traktor" ar 18 punktiem atrodas devītajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!