Foto: F64

Latvijas hokeja aizsargs Artūrs Kulda izcēlās ar rezultatīvu piespēli Čerepovecas "Severstaļ" izbraukuma spēlē Šanhajā pret "Kuņluņ Red Star" komandu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārajā čempionātā.

Kulda piedalījās mača pirmo vārtu guvumā pirms trešdaļas vidū, kad Jevgeņijs Lapenkovs atklāja spēles rezultātu. Mūsu aizsargs kopumā laukumā pavadīja 13 minūtes un 56 sekundes, izdarīja divus metienus pa vārtiem un divus spēk apaņēmienus.

"Severstaļ" šai spēlē uzvarēja ar 4:1 (1:0, 2:1, 1:0). Vārtus uzvarētājiem bez Lapenkova guva arī Aleksejs Mihnovs, Dmitrijs Markovins un Džefrijs Kinreids. Vienīgos vārtus Ķīnas kluba labā guva Brendons Ips.

Pekinas kluba latviešu aizsargs Oskars Bārtulis arī šai spēlei nebija pieteikts.

Uzvaru otrdien izcīnīja latviešu uzbrucēju Mārtiņa Karsuma un Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Maskavas "Spartak", kas viesos ar rezultātu 5:4 (2:3, 3:1, 0:0) pārspēja Astanas "Baris", lai gan vēl pirmajā periodā nonāca iedzinējos ar 0:3.

Latvieši gan šajā mačā ar rezultativitāti neizcēlās. Karsums nospēlētajās desmit minūtēs un 38 sekundēs metienus pa vārtiem neveica, bet izpildīja vienu spēka paņēmienu un bloķēja vienu sāncenšu raidījumu.

Savukārt Daugaviņš laukumā pavadīja 14 minūtes un 42 sekundes, izpildīja vienu metienu, zaudēja visos deviņos iemetienos, kuros piedalījās, un bloķēja divus pretinieku raidījumus.

Tikmēr pie negaidītas uzvaras otrdien tika Ņižņekamskas "Ņeftehimik", kas izbraukumā ar 3:2 (1:2, 1:0, 0:0, 1:0) pagarinājumā pieveica Sanktpēterburgas SKA, panākumu papildlaika trešajā minūtē nodrošinot Pāvelam Padakinam. Zīmīgi, ka šī ir pirmā reize kopš 2012.gada, kad "Ņeftehimik" uzvar SKA komandu.

Citā mačā uzvaru otrdien guva KHL līdere Maskavas CSKA, kas savu skatītāju priekšā ar 3:0 (0:0, 1:0, 2:0) pārspēja Magņitogorskas "Metallurg", gūstot trešo "sauso" panākumu pēc kārtas.

Citviet negaidītu zaudējumu ar latviešu vārtsargu Jāni Kalniņu rezervē piedzīvoja Helsinku "Jokerit", kas viesos ar 1:4 (1:0, 0:1, 0:3) piekāpās Vladivostokas "Admiral". Viesu vārtos šajā mačā stājās amerikānis Raiens Zapolskis, kurš atvairīja vien 14 no 17 metieniem, bet vienus vārtus "Jokerit" ielaida, kad vārtsargs jau bija nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju.

Uzvaru otrdien guva arī Latvijas izlases galvenā trenera Boba Hārtlija vadītā Omskas "Avangard", kas savā laukumā Balašihā ar rezultātu 5:4 (0:1, 3:1, 1:2, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja Ufas "Salavat Julajev".

Panākumu guva viena no Rīgas "Dinamo" sīvākajām konkurentēm par vietu Gagarina kausā Maskavas apgabala "Vitjaz", kas izbraukumā ar 3:2 (1:0, 1:2, 0:0, 1:0) pagarinājumā pārspēja Minskas "Dinamo", kamēr vēl viena konkurente "Soči" viesos ar 4:5 (3:3, 1:1, 0:1) atzina Novosibirskas "Sibirj" pārākumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!