Foto: PantherMedia/Scanpix

Latvijas aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Somijas vienība Helsinku "Jokerit" ceturtdien sagādāja ceturto zaudējumu pēc kārtas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) līderei Sanktpēterburgas SKA, kas savu nākamo cīņu sestdien aizvadīs Rīgā.

Aizvadītajā mačā "Jokerit" pieveica Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenēto komandu savā laukumā ar rezultātu 3:2 (1:1, 1:1, 1:0). Uzvaras vārtus 50.minūtē iemeta Anti Pilstrēms.

Tomēr Kulda nebija savas komandas pieteikumā.

Šī SKA komandai bija ceturtā neveiksme pēc kārtas, kas seko deviņu uzvaru sērijai. Nākamajā spēlē tā sestdien viesosies pie Rīgas "Dinamo" hokejistiem.

Jau vēstīts, ka citā spēlē uzbrucēja Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Dinamo" komanda viesos ar 5:2 (2:1, 2:1, 1:0) uzvarēja Novosibirskas "Sibirj" komandu. Karsums šajā mačā ar rezultativitāti neizcēlās, bet "Dinamo" tika pie otrās uzvaras pēc kārtas un piektās pēdējos septiņos mačos.

Rezultātu spēlē atklāja "Sibirj" hokejists Maksims Ignatovičs, taču Maskavas klubs aizvadīja teicamu pirmā perioda izskaņu, jo 36 sekunžu laikā Iļja Ņikuļins un Deniss Kokarevs vadībā izvirzīja jau viesus. Arī otrajā trešdaļā labāki bija "Dinamo" hokejisti, pēc Vladimira Brjukvina un Lukāša Kašpara metieniem panākot 4:1. "Sibirj" 38.minūtē vienus vārtus atguva, tomēr pēdējā trešdaļā atspēlēties nespēja, bet pirmspēdējā minūtē Aleksejs Tereščenko iemeta ripu jau tukšos mājinieku vārtos.

Karsums šoreiz spēlēja 15 minūtes un 11 sekundes, divas reizes meta pa vārtiem un uzvarēja vienā iemetienā.

Šosezon viņš 40 spēlēs atzīmējies ar deviņiem vārtiem un 12 rezultatīvām piespēlēm, ar 21 punktu ieņemot otro vietu komandas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā.

Tikmēr citā spēlē "sauso" zaudējumu piedzīvoja Kristapa Sotnieka un Edgara Masaļska pārstāvētā Toljati "Lada", ko trenē Artis Ābols. Toljati vienība savā laukumā ar 0:3 (0:1, 0:1, 0:1) atzina Čeļabinskas "Traktor" pārākumu. Viesiem vienus vārtus guva un rezultatīvu piespēli atdeva Pols Šehura, bet vārtos Pavels Francouzs atvairīja 26 pretinieku metienus, ceturto reizi sezonā paliekot nepārspēts.

Sotnieks šajā mačā spēlēja 22 minūtes un 37 sekundes, kas bija otrs ilgākais laiks "Lada" rindās. Aizsargs izdarīja vienu metienu pa vārtiem. Savukārt Edgars Masaļskis palika rezervē, bet mājinieku vārtus sargāja Iļja Ježovs, kurš atvairīja 25 no 27 metieniem.

Šosezon Sotnieks 43 spēlēs ir guvis sešus vārtus un atdevis tikpat rezultatīvu piespēļu, bet Masaļskis 12 mačos izcīnījis trīs uzvaras, atvairot 88,3% metienu un vidēji mačā ielaižot 3,81 ripu.

Vēl vienā ceturtdienas spēlē Jaroslavļas "Lokomotiv", kur par vārtsargu treneri strādā Sergejs Naumovs, viesos sīvā cīņā ar 2:1 (0:0, 1:0, 1:1) uzvarēja līgas pastarīti Novokuzņeckas "Metallurg", tiekot pie ceturtā panākuma piecos mačos. Jaroslavļas komandā abus vārtus guva soms Petri Kontiola, 52.minūtē pretinieku vārtos raidot uzvaras ripu, bet vārtsargs Aleksejs Murigins atvairīja 26 no 27 metieniem.

Novokuzņeckas komanda cieta septīto zaudējumu pēc kārtas un ar 30 punktiem ir pārliecinoši pēdējā vietā visā līgā.

Piecu zaudējumu sēriju ceturtdien pārtrauca Ufas "Salavat Julajev" komanda, kas viesos pēcspēles metienu sērijā ar 2:1 (0:1, 0:0, 1:0, 0:0, 1:0) apspēlēja Kazaņas "Ak Bars". Pie panākumiem pamatlaikā Ufas vienība nav tikusi jau kopš 30.novembra.

Savukārt Austrumu konferences līdere Magņitogorskas "Metallurg" ceturtdien minimāli ar 1:0 (0:0, 0:0, 1:0) pārspēja Ņižņekamskas "Ņeftehimik", uzvaru izraujot vien 19 sekundes pirms pamatlaika beigām, kad vairākumā izcēlās Jans Kovāržs.

Vēl vienā spēlē ceturtdien Rīgas "Dinamo" savā laukumā ar 0:2 (0:0, 0:0, 0:2) līdzīgā cīņā piekāpās Maskavas CSKA vienībai, kas pēc šī panākuma kļuva par visas līgas līderi.

CSKA ar 104 punktiem 46 cīņās kļuvusi par Rietumu konferences un arī visas līgas līderi, bet SKA seko ar 104 punktiem 45 dueļos.

Kaspara Daugaviņa pārstāvētā un Pētera Skudras trenētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" ar 84 punktiem ir trešā, par diviem punktiem apsteidzot "Lokomotiv". Pa 77 punktiem ir Minskas "Dinamo" un Maskavas "Dinamo" vienībām, bet septīto vietu ar 73 punktiem ieņem "Jokerit".

Savukārt Rīgas "Dinamo" ar 42 punktiem 46 cīņās ir pēdējā starp 14 konferences komandām, no izslēgšanas turnīra zonas atpaliekot par 27 punktiem.

Tikmēr Austrumu konferencē vadībā ar 99 punktiem 46 mačos atrodas Magņitogorskas "Metallurg". Astotā ar 64 punktiem ir Oskara Bārtuļa pārstāvētā Vladivostokas "Admiral", bet 12.vietā ar 52 punktiem atrodama "Lada", kas no pirmā astotnieka atpaliek 12 punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!