Foto: AP/Scanpix

Latvijas hokeja izlases aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Pekinas "Kuņluņ Red Star" komanda piektdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē viesos ar rezultātu 1:2 (0:0, 1:1, 0:1) piekāpās Maskavas apgabala "Vitjaz" vienībai, zaudējot jau devīto reizi pēc kārtas.

"Kuņluņ Red Star" uzvaras garšu nav izjutusi kopš 31. oktobra.

Mača rezultātu otrā perioda pirmajās sekundēs atklāja "Vitjaz" hokejists Aleksandrs Ņikuļins, bet pēc divām minūtē Pekinas kluba baltkrievu uzbrucējs Pāvels Vorobjovs panāca izlīdzinājumu. Tiesa, mājiniekiem trešajā periodā guva vēl vienus vārtus, precīzi metot Aleksejam Makejevam.

Kulda šajā spēlē laukumā bija 24 minūtes un 26 sekundes, kas bija otrs lielākais laiks komandā. Viņš šajā mačā atzīmējās ar vienu metienu pa vārtiem un vienu bloķētu pretinieku raidījumu.

Latvijas izlases aizsargs šosezon 29 spēlēs atzīmējies ar trim rezultatīvām piespēlēm.

Jau vēstīts, ka "Kuņluņ Red Star" otrdien piedzīvoja būtiskas izmaiņas vadībā, jo par kluba prezidentu tika iecelts latvietis Raitis Pilsētnieks, bet leģendārais kanādietis Maiks Kīnens atbrīvots no vienības ģenerālmenedžera amata, taču viņš turpina pildīt galvenā trenera pienākumus. Pilsētnieks līdzdarbojās komandas veidošanā un šogad līdz šim bija kluba ģenerāldirektors.

Vēl piektdien Maskavas CSKA savā laukumā ar rezultātu 4:0 (1:0, 2:0, 1:0) pārspēja Habarovskas "Amur", tikdama pie septītā panākuma pēc kārtas.

Iļja Sorokins CSKA vārtos atvairīja visas 19 pretinieku mestās ripas.

Rietumu konferences un visas līgas pārliecinoša līdere ar 99 punktiem 37 mačos ir Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA, kamēr 81 punkts ir Maskavas CSKA rēķinā, bet vēl par četriem punktiem atpaliek Helsinku "Jokerit".

Tikmēr Latvijas izlases kapteiņa Kaspara Daugaviņa pārstāvētā un Pētera Skudras trenētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" ar 62 punktiem ir piektā, bet uzbrucēja Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Dinamo" vienība ar 58 punktiem atrodas sestajā pozīcijā konferencē.

Savukārt konferences un visas līgas pēdējā vietā ir Rīgas "Dinamo", kas tikusi vien pie 26 punktiem 37 mačos. No konferences priekšpēdējā pozīcijā esošās Bratislavas "Slovan" tā atpaliek 14 punktus, bet no Austrumu konferences vājākās komandas "Jugra" - vienu punktu.

Austrumu konferencē vienvadībā ar 69 punktiem atrodas Kazaņas "Ak Bars" komanda, otrā ar 61 punktu kā savas divīzijas līdere ir Omskas "Avangard", kamēr 65 punkti ir Jekaterinburgas "Avtomobilist" kontā.

Tikmēr "Kuņluņ Red Star" ar 43 punktiem ir 11.pozīcijā, kamēr Oskara Bārtuļa pārstāvētā Vladivostokas "Admiral" ar 36 punktiem atrodas 12. vietā, bet priekšpēdējā, 13. pozīcijā, ar 33 punktiem ir aizsarga Kristapa Sotnieka pārstāvētā Toljati "Lada", kuru vada Latvijas speciālists Artis Ābols ar asistentu Viktoru Ignatjevu.

Šajā sezonā KHL piedalās 27 vienības, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā, jo sacensībās vairs nestartē Zagrebas "Medveščak" no Horvātijas un Novokuzņeckas "Metallurg". Katrs klubs regulārajā čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, kas būs pa četrām mazāk nekā iepriekšējās trijās sezonās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!