Foto: AP/Scanpix

Latvijas aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Pekinas "Kuņluņ Red Star" komanda sestdien atspēlēja trīs vārtus, tomēr Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā savā laukumā ar 3:4 (0:1, 1:2, 2:1) piekāpās "Soči" vienībai.

Mača pirmo 30 minūšu laikā "Kuņluņ Red Star" nonāca iedzinējos ar 0:3, jo viesu labā pa vārtiem guva Keisijs Velmens, Aleksejs Cvetkovs un Ēriks O'Dells.

Tiesa, mājinieki parādīja raksturu. Vispirms 22 sekundes pirms otrās trešdaļas beigām vārtus atguva Žilbērs Brulē, kamēr noslēdzošā perioda sākumā "Kuņluņ Red Star" pēc Brendona Defazio un bijušā Rīgas "Dinamo" leģionāra Lukasa Lesio precīzajiem metieniem panāca jau 3:3. Tomēr "Soči" komanda spēja nodrošināt uzvaru, jo 55,minūtē ar precīzu metienu atzīmējās Andrejs Ivanovs.

Kulda šajā spēlē laukumā pavadīja 25 minūtes un 59 sekundes, kas bija ilgākais spēles laiks komandā. Pa šo laiku viņš pa pretinieku vārtiem veica divus metienus un pielietoja divus spēka paņēmienus.

Tikmēr citā sestdienas mačā nedaudz negaidītu zaudējumu piedzīvojusi Ufas "Salavat Julajev", kas viesos ar 1:3 (0:0, 0:1, 1:2) piekāpās Habarovskas "Amur". Mājiniekiem līdz ar to izdevās gūt jau savu trešo uzvaru pēc kārtas.

Rietumu konferences un visas līgas pārliecinoša līdere ar 79 punktiem 30 mačos ir Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA, kas vien ceturtdien piedzīvoja pirmo zaudējumu pamatlaikā šosezon. Savukārt 61 punkts ir Maskavas CSKA, bet 58 - Helsinku "Jokerit" kontā.

Tikmēr Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo", ko trenē Pēteris Skudra, ar 44 punktiem ir piektā, kamēr sestajā pozīcijā ar 41 punktu atrodas Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Dinamo" vienība, bet konferences un visas līgas pēdējā vietā ir Rīgas "Dinamo", kas tikusi vien pie 15 punktiem 28 mačos.

Austrumu konferencē līderpozīcijā ar 56 punktiem 27 spēlēs joprojām ir Kazaņas "Ak Bars" vienība, kam ar 54 punktiem seko Astanas "Baris", bet 50 punkti ir Omskas "Avangard".

Tikmēr "Kuņluņ Red Star" komanda ar 41 punktu ir devītā, kamēr Oskars Bārtulis un Vladivostokas "Admiral" ar 33 punktiem atrodas 12.pozīcijā, bet priekšpēdējā, 13.pozīcijā ar 26 punktiem ir Arta Ābola trenētā un Kristapa Sotnieka pārtāvētā Toljati "Lada".

Šajā sezonā KHL piedalās 27 vienības, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā, jo sacensībās vairs nestartē Zagrebas "Medveščak" no Horvātijas un Novokuzņeckas "Metallurg". Katrs klubs regulārajā čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, kas būs pa četrām mazāk nekā iepriekšējās trijās sezonās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!