Foto: F64

Četru zaudējumu sēriju Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta gaitā ceturtdien izdevies pārtraukt Latvijas izlases aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētajai Ufas "Salavat Julajev", kas izbraukumā ar 3:1 (1:0, 1:0, 1:1) pārspēja Vladivostokas "Admiral", kur par aizsargu treneri strādā Latvijas speciālists Andrejs Maticins.

Pirmo divu periodu laikā viesi no Ufas guva pa vārtiem, kad izcēlās Tēmu Hartikainens un Dmitrijs Makarovs. Tiesa, 43.minūtē Toms Vandels samazināja rezultāta starpību līdz minimumam, kas mājiniekiem ļāva atjaunot intrigu šajā cīņā. Tomēr nedaudz vairāk kā divas minūtes līdz pamatlaika beigām "Salavat Julajev" hokejists Staņislavs Golovanovs panāca 3:1 un nodrošināja viesiem panākumu.

Kulda šajā cīņā laukumā pavadīja 15 minūtes un 16 sekundes, metienus pa vārtiem neveicot. Latvijas hokejista rēķinā četri bloķēti metieni un divi spēka paņēmieni.

Šī ir pirmā "Salavat Julajev" uzvara februārī.

KHL Austrumu konferences kopvērtējumā "Salavat Julajev" ar 80 punktiem 55 spēlēs atrodas piektajā vietā, taču vēl nav nodrošinājusi iekļūšanu Gagarina kausa izcīņā. Tikmēr "Admiral" ar 67 punktiem ir devītie, no astoņnieka atpaliekot par septiņiem punktiem.

Tāpat ceturtdien panākumu svinēja Mitišču "Atlant" komanda, kurā par vārtsargu treneri strādā Sergejs Naumovs, bet traumas dēļ pašlaik laukumā nevar doties uzbrucējs Roberts Jekimovs. Aizvadītajā mačā "Atlant" izbraukumā ar 3:2 (1:0, 1:1, 1:1) pieveica Baltkrievijas vienību Minskas "Dinamo".

Uzvarētājiem pa vieniem vārtiem guva Jevgēņijs Bodrovs, Igors Ļevickis un Antons Babčuks.

Kaut "Atlant" komandai jau ilgstoši ir finansiālas problēmas, tā ar 76 punktiem 56 spēlēs ieņem devīto vietu Rietumu konferencē un vairs tikai par diviem punktiem atpaliek no latviešu speciālista Pētera Skudras trenētās Ņižņijnovgorodas "Torpedo" vienības, kas gan joprojām aizvadījusi par diviem mačiem mazāk.

Šajā sezonā līgas klubus sagaida lielākais spēļu skaits sacensību vēsturē - 60 mači regulārajā čempionātā. Līdz šim nevienā no KHL sezonām katra komanda nebija aizvadījusi vairāk par 56 spēlēm. Regulārais čempionāts ilgs līdz 24.februārim. Tā gaitā savā divīzijā komandas savā starpā tiksies četras reizes, divas reizes katra komanda spēlēs ar konferences otras divīzijas vienībām, savukārt ar otras konferences komandām sezonas gaitā aizvadīs tikai vienu spēli. Papildus tam katra komanda vēl četras spēles aizvadīs ar savas divīzijas vienībām, pāriem veidojoties pēc līdzjutēju interesi mudinošiem apsvērumiem, kā arī četras reizes tiksies ar otras konferences pārstāvjiem, arī šeit pāriem veidojoties pēc līdzjutēju interesi veicinošiem apsvērumiem.

Gagarina kausa izcīņā vēlāk startēs katras konferences astoņi labākie klubi, kur pirmās divas vietas ieņems divīziju uzvarētāji. Šosezon tikusi likvidēta iepriekš divreiz aizvadītā Cerības kausa izcīņa, kurā sacentās Gagarina kausā neiekļuvušie klubi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!